Primul autobuz românesc 100% electric, prezentat sâmbătă la Cluj, în cadrul Smart Mobility

Sâmbătă, 24 iulie, organizatorii evenimentului Smart Mobility Cluj anunță că va fi expus pe esplanada dintre Sala Polivalentă și Cluj Arena primul autobuz electric 100% românesc, iar clujenii îl pot vedea live.

Ai ocazia sa vezi primul autobuz electric românesc. ATP Bus e-UpCity, nu se poate să nu îl remarci la Smart Mobility Cluj 2021! , transmit organizatorii evenimentului clujean. 

Grupul ATP, controlat de antreprenorul Mircea Cîrț, produce la Baia Mare un autobuz 100% electric cu autonomie minimă de 200 de kilometri. Autobuzul poartă numele ATP Bus e-UpCity, iar autonomia sa poate fi extinsă până la 360 de kilometri. Are 83 de locuri și o lungime de 12,18 m. Vehiculul are baterii furnizate de CATL, unul dintre cei mai mari producători mondiali de baterii și va avea omologare europeană.

La nivel de conectivitate, ATP Bus e-UpCity oferă WI-FI, prize USB cu două porturi încorporate în dreptul fiecărui set de scaune și monitor cu memorie externă portabilă pentru diferite proiecții multimedia.

Siguranța oferită de e-UpCity este asigurată de sistemul anti-blocare ABS, cel electro-pneumatic (EBS) și cel de control electronic al stabilității (ESC). Vehiculul este dotat și cu sistem de monitorizare pentru spațiul interior. Datele acestuia sunt transmise pe monitorul din zona de lucru a șoferului astfel încât, în caz de pericol, acesta să poată reacționa. Pasagerii au la dispoziție butoanele pentru oprire la cerere și au acces la sistemul de urgență pentru deschiderea ușilor.

Prețul vehiculului rămâne încă o necunoscută: „Prețul de achiziție variază în funcție de varianta configurată, de numărul de locuri, de autonomia de transport pentru care se optează, chiar de numărul de autobuze comandate de același client. Prețul va fi dezvăluit după prima vânzare”, s-au mărginit să declare cei de la ATP.

După un prim periplu pe străzile de Baia Mare, reședința ATP Motors, Prototipul Up City a ajuns, în mai 2021, și la Cluj Napoca.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.