Din aprilie se scumpesc biletele RATUC. O călătorie va costa 2 lei, iar două 4 lei

statie autobuz clujMajorarea preţului biletelor RATUC a fost votată în şedinţa de vineri a Consiliului Local, cu 14 voturi pentru. Astfel, preţul unul bilet cu o călătorie va fi de 2 lei, iar pentru două călătorii 4 lei.

Iniţial se solicitase o majorare a preţului unui bilet cu o călătorie de la 1.75 lei la 2.25 lei, iar a preţului unui bilet cu două călătorii la 4.50 de lei, faţă de 3.50 lei cât este în prezent, dar ultimul amendament adus în Comisia buget finanţe a fost majorarea la 2 lei a preţului unei călătorii şi la 4 lei a biletului pentru două călătorii.

Liviu Neag, directorul RATUC a precizat în faţa consilierilor câteva dintre motivele care au dus la această solicitare de majorare a tarifelor.

„De la ultima majorare a preţului a biletelor, RATUC a făcut multe lucruri, s-au extins multe linii de transport în comun, iar salariile angajaţilor nu s-au majorat de trei ani”, a explicat Liviu Neag.

De asemenea, acesta a mai spus că în luna decembrie 2009 consumul de carburant a fost de 773.000 de lei, iar în luna ianuarie a anului următor, costurile pentru carburant s-au dublat.

Noua majorare va intra în vigoare de la 1 aprilie 2013.

One thought on “Din aprilie se scumpesc biletele RATUC. O călătorie va costa 2 lei, iar două 4 lei

  1. Da’ de ce sa se mareasca in ultimii trei ani? La restul bugetarilor sau marit? Cui sa mareasca salariile? La tipa de la bilete care croseteaza si face rebus? Sau la tipul din cuseta de la gara care pune x-uri pe o foaie soferilor?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.