Discurs anti-vaccinare al unui preon într-o mănăstire din Neamț. BOR se delimitează

Preotul stareț al unei mănăstiri din județul Neamț a ținut un discurs violent anti-vaccin, potrivit publicației locale Stiri-Neamt.ro. În încercarea de a-i convinge pe enoriași să nu se vaccineze, preotul le-a spus că administrarea serului „va favoriza apariția solzilor pe corpul uman”.

Mai mult, preotul de la Mănăstirea Nechit le-a spus credincioșilor că cei care se vaccinează ”nu vor avea putere să meargă, vor fi zombi, exact cum îi vedem pe cei drogați”.

Biserica Ortodoxă Română a respins categoric discursul anti-vaccinist al preotului nemțean.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, a declarat că ”Biserica Ortodoxă și celelalte culte religioase din România sprijină actul curat de informare cu privire la vaccinare (act care nu e o campanie a Bisericii, ci o reacție a bunului-simț) și îndeamnă la formarea unei opțiuni personale la adăpost de dezinformare. Faptul ca există persoane, inclusiv clerici precum acest părinte stareț, care, departe de lumea reală a informației medicale, nu împărtășesc această poziție normală, rațională, poziție care nu are si nu poate avea nicio conotație religioasă sau teologică, spune multe despre gradul de adecvare la realitate al acestora. Amestecarea apocaliptică a vaccinării cu credința și teologia, confundarea aberantă a planurilor, punerea in opoziție a credinței cu rațiunea, a Tainelor Bisericii cu actele medicale, toate acestea si multe alte confuzii alimentate și preluate delirant de (pe) site-uri conspiraționiste care dezinformează programatic, nu se intersectează niciodată cu realismul creștin și cu atitudinea echilibrată a Bisericii. Cred că, din fericire, impactul lor este si va rămâne minor in societate”.

Imagini de la slujba oficiată de preotul nemțean:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.