Facebook începe goana după bani: de anul viitor vor introduce reclame video agresive pe perete

facebook_money_05205800Facebook va dezvălui, în prima jumătate a anului viitor, un nou produs bazat pe reclame video, precizează publicaţia Ad Age, citând mai mulţi manageri din industria publicităţii, care au fost informaţi de reprezentanţii Facebook despre planurile sale de viitor.

Aceasta este cea mai mare încercare de până în prezent a gigantului web de a genera venituri consistente din partea advertiserilor TV.

Facebook încă dezbate anumite caracteristici ale produsului, dar a luat, până acum, următoarele decizii, conform managerilor citaţi: până cel mai târziu în aprilie 2013, va oferi advertiserilor din industria video posibilitatea să folosească reclame video pentru un mase mari de utilizatori Facebook pe peretele acestora, atât în versiunea Facebook pentru desktop cât şi în aplicaţiile Facebook pentru telefoane mobile şi tablete.

Facebook se gândeşte să pună limita de timp superioară a acestor reclame video la 15 secunde, ceea ce ar face ca agenţiile de publicitate, în mod normal refractare, să reducă durata reclamelor video folosite, care acum este de 30 de secunde. Această decizie ar putea să însemne, de asemenea, că reclamele video cu o durată de 15 secunde vor fi majoritare pe Internet.

Reclame care pornesc singure

Aici intervine o politică ce va fi, în mod sigur, controversată: reclamele video de pe Facebook vor porni singure (autoplay) conform managerilor citaţi de Ad Age. Facebook încă mai dezbate dacă va porni şi componenta audio singură.

La versiunea Facebook pentru desktop, reclamele video vor atrage atenţia lărgindu-se dincolo de feed-ul de ştiri de pe perete, pe coloanele din dreapta şi stânga ale paginii web. Facebook lucrează, încă, la modul în care se va face acest lucru şi la varianta de mobil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.