Şerban Huidu, obligat să plătească 300.000 € despăgubiri în urma accidentului din octombrie 2011

serban huiduŞerban Huidu a fost obligat, de magistraţii Judecătoriei Braşov, să plătească suma de 360.000 de euro, bani care reprezintă daune morale aduse familiilor celor decedaţi în accidentul provocat de el în 16 octombrie 2011, în zona localităţii Timişul de Sus, accident în urma căruia şi-au pierdut viaţa Ioan Garbiş, Magda Drăghici şi Ştefan Lungu Balogh.

Rudele celor decedaţi au cerut daune 800.000 de euro, însă Huidu va trebui să plătească numai 360.000 de euro.

Decizia, însă, nu este definitivă, avocații prezentatorului tv putând să facă recurs.

One thought on “Şerban Huidu, obligat să plătească 300.000 € despăgubiri în urma accidentului din octombrie 2011

  1. Asigurarea RCA este impusa prin forta coercitiva a legii pentru ca despagubirea sa nu depinda de posibilitatile materiale ale autorului accidentului, sa se previna insolvabilitatea acestuia si sa constituie o reparatie integrala a prejudiciului material si o compensare proportionala, justa si echitabila, a prejudiciului moral suferit de victima directa sau mediata a accidentului.
    Polita de asigurare RCA este un contract de asigurare de raspundere civila auto pentru pagube produse tertilor din accidente de vehicule. Obligatia de plata a Asiguratorului RCA are atat natura contractuala, cat si legala. Drepturile si obligatiile partilor sunt prevazute in Legea 136/1995 privind asigurarile si reasigurarile in Romania, precum si prin Ordine, norme metodologice de aplicare emise de Comisia de Supraveghere a asigurarilor, in cazul de fata Ordinul CSA nr. 5/2010.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.