DNA continuă cercetările în cazul Apostu. Fostul primar este acuzat că a anulat ilegal amenzi de 150.000 de lei!

Procurorii DNA Cluj au extins cercetările în dosarul aflat încă în desfăşurare, dosar care îl vizează pe fostul primar Sorin Apostu. Acesta este cercetat şi pentru abuz în serviciu după ce ar fi anulat ilegal amenzi de peste 150.000 de lei, aplicate unor firme de construcţii.

foto: citynews.ro

Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, este cercetat în acelaşi dosar la DNA Cluj şi pentru abuz în serviciu, potrivit Mediafax.

Una dintre faptele pentru care este cercetat Apostu vizează anularea în mod ilegal a mai multor amenzi, cele mai mari fiind trei amenzi de câte 50.000 de lei, aplicate de angajaţii Primăriei unor firme de construcţii sau dezvoltatori imobiliari. Paguba produsă astfel bugetului local ar fi de peste 150.000 de lei.

Motivul pentru care Apostu ar fi anulat amenzile şi ce anume ar fi primit în schimbul anulării acestora nu a fost stabilit, dar conform unor surse, săptămâna trecută fostul edil Sorin Apostu şi soţia acestuia, Monica, au fost reaudiaţi la DNA Cluj, alături de şefi de servicii din Primăria Cluj-Napoca.

Reamintim că Sorin Apostu şi omul de afaceri Călin Stoia au fost arestaţi preventiv în noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2011. Potrivit DNA, Apostu a fost trimis în judecată, în stare de arest, într-un dosar în care a fost acuzat de luare de mită în formă continuată (18 acte materiale), complicitate la spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale), trafic de influenţă în formă continuată (21 acte materiale), instigare la spălare de bani în formă continuată (23 acte materiale), instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (23 acte materiale) şi primire de foloase necuvenite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.