Doi bloggeri clujeni pornesc in calatoria vietii lor! Si-au pus in plan sa viziteze 20 de foste capitale culturale europene in 50 de zile

Bloggerii clujeni Dan Ciulea si Gabriel Aldea s-au decis sa ofere o mana de ajutor Clujului in obtinerea mult ravnitului titlu de Capitala Culturala Europeana in 2021.

cjx

Cei doi vor parcurge incepand din luna iunie a acestui an aproximativ 6000 de kilometri, vor strabate 16 tari, vor schimba 4 mijloace de transport si vor descoperi 20 de orase foste Capitale Culturale Europene, avand un scop binedefinit, vizitarea oraselor care au castigat deja acest titlu pentru a colecta informatii despre strategiile care le-au ajutat sa devina Capitala Culturala (cum s-au promovat, cum si ce au implementat, care a fost avantajul in castigarea titlului samd).

Proiectul „CjX – In cautarea Capitalei Culturale Europene” presupune, printre altele, si realizarea unui blog/site care va contine toate update-urile si informatiile din calatorie, fotografii, interviuri, cum s-a implicat comunitatea online in sustinerea orasului pentru titlul de capitala, travel (transport, cazare, masa, peripetii etc – tips & tricks, jurnal), mancare (prezentarea bucatarie locale, tips & tricks etc) si prezentarea zonei turistice a orasului.

cjX-ciulea-si-gabi-aldea

Traseul pe care il vor parcurge cei doi bloggeri va fi: Cluj-Napoca – Kosice – Wroclaw – Plzen – Linz – Graz – Maribor – Genoa – Torino – Marseille – Donostia – Guimaraes – Lille – Mons – Luxembourg – Essen  – Leeuwarden – Aarhus – Stavanger – Cork – Liverpool.

Bugetul estimativ este de aproximativ 15.000 de euro, dintre care 3000 de euro pentru drum, 2000 pentru cazare, 2400 pentru mancare, 400 pentru haine si spalatorii, 2000 pentru site (mentenanta, domeniu, gazduire) , buget promovare online/offline, PR si 4000 de euro munca pentru cei doi in perioada ianuarie – iulie.

Au nevoie de doua laptopuri, 2 telefoane mobile cu internet si roaming, camere foto/video  + camera sport si carduri SD, HDD extern, incarcatoare de masina, asigurari medicale si medicamente, trusa de prim ajutor, GPS si harti fizice pentru toate cele 20 de orase, rucsac, pelerina de ploaie si izopren.

Proiectul CjX este sustinut de Primaria Cluj-Napoca, Consiliul Judetean Cluj si Asociatia „Cluj-Napoca Capitala Culturala Europeana”, urmand sa aiba si o sectiune speciala pe site-ul clujnapoca2021.ro.

One thought on “Doi bloggeri clujeni pornesc in calatoria vietii lor! Si-au pus in plan sa viziteze 20 de foste capitale culturale europene in 50 de zile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.