Doina Cornea, cetățean de onoare post-mortem al Cluj-Napoca!

Consilierul local al USR-PLUS, Alexandra Oană, a deput un proiect de hotărâre de Consiliul Local pentru acordarea titlului post-mortem de cetățean de onoare al municipiului Cluj-Napoca fostei disidentei a regimului comunist, Doina Cornea.

Primăria Cluj-Napoca va cumpăra imobilul în care a locuit Doina Cornea pe strada Alba Iulia și îl va transforma în Casă Memorială, iar strada își va schimba numele fostei disidente.

„Proiectul preia o inițiativă susținută de dr. Cristian Ivaneș, istoric și jurnalist. Acest titlu vine să contribuie la recunoașterea pe care i-o datorăm Doamnei Cornea, una dintre puținele figuri eroice ale rezistenței anticomuniste din România.

Într-o epocă în care tăcerea, frica și compromisul erau regula, Doamna Cornea ne-a răscumpărat demnitatea în fața Europei, plătind un preț greu pentru curajul de a înfrunta regimul ceaușist. Chiar dacă vine după mulți ani acest titlu are simbolistica lui.

Trebuie să nu uităm niciodată că drepturile de care noi ne bucurăm acum se datorează sacrificiului unor oameni ce le-au cerut într-un moment în care care nimeni altcineva nu a avut curajul să o facă.

Le datorăm să păstrăm vie memoria eroismului lor și să prețuim drepturile și libertățile apărate de ei și fundamentale pentru societatea noastră.

Consiliul Județean a acordat Doamnei Cornea titlul de cetățean de onoare al Județului Cluj, iar administrația din Cluj-Napoca a inițiat demersurile pentru a transforma casa dânsei în casă memorială, după ce în vară strada Alba Iulia a fost redenumită str. „Doina Cornea”. Acordarea titlului de cetățean de onoare ar întregi recunoașterea pe care comunitatea clujeană o datorează memoriei Doamnei Cornea”, a arătat consilierul local Alexandra Oană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.