Doliu in presa clujeana! A incetat din viata ILIE CĂLIAN, redactorul sef al cotidianului Faclia de Cluj!

CALIAN10Jurnalistul veteran ILIE CĂLIAN, redactor sef al cotidianului Faclia de Cluj, a incetat din viata marti, 14 iunie 2016, la varsta de 74 ani, scrie ziarulfaclia.ro.

Membru fondator al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, Ilie Călian a fost o personalitate de referință în mass-media locală și regională, un adevărat lider de opinie. S-a născut la București pe 9 decembrie 1942 într-o familie de refugiați ardeleni, avîndu-l ca naș de botez pe marele om politic român Ilie Lazăr.

Urmează cursurile Liceului „George Barițiu” din Cluj după care obține licența în filologie la Universitatea „Babeș-Bolyai”. După facultate, Călian își dedică întrega sa activitate presei. În 1990 devine redactor șef al ziarului Adevărul de Cluj, care din 2007 apare sub numele de Făclia de Cluj. Ultimul editorial pe care l-a scris a apărut în ediţia din 4 mai 2016 a ziarului pe care l-a condus. În anul 2000, Ilie Călian este distins de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România cu Ordinul Ziariștilor cls. I, iar în 2012 Instituţia Prefectului Judeţului Cluj îi oferă titlul „Onoare pentru Cluj”.

Redactia eClujeanul.ro transmite condoleante familiei!

Dumnezeu sa-l odiheasca in pace!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.