Doliu în sportul clujean – S-a stins fostul halterofil clujean Ştefan Taşnadi, campion olimpic la Olimpiada din 1984

Sportul clujean este mai sărac. Fostul halterofil clujean, Ştefan Taşnadi, un sportiv emblematic al Clujului, Cetăţean de Onoare al Judeţului Cluj din 2014 şi fost campion olimpic la Olimpiada din 1984 de la Los Angeles, a murit în această săptămână.

Consiliul Județean Cluj își exprimă regretul profund față de trecerea la cele veșnice a marelui sportiv Ştefan Taşnadi – Cetățean de Onoare al Județului Cluj, un veritabil simbol clujean al halterelor, atât în ceea ce priveşte cariera domniei sale ca sportiv, cât şi cea de antrenor.

Sincere condoleanţe familiei îndoliate, iar pe cel care a părăsit această lume, Dumnezeu să îl odihnească în pace!

În anii de activitate sportivă realizată la cel mai înalt nivel, Ştefan Taşnadi a stabilit nu mai puţin de 50 de recorduri naţionale, fiind primul halterofil român care a câştigat medalii europene, mondiale şi olimpice la categorii mari de greutate. Sportivul Ştefan Taşnadi a participat, cu rezultate excepţionale, la două ediţii ale Jocurilor Olimpice. La Moscova, în anul 1980, talentatul sportiv clujean s-a clasat pe locul al şaselea, la categoria 110 kilograme, iar la Los Angeles, în anul 1984, la aceeaşi categorie de greutate, a cucerit medalia de argint realizând astfel o performanţă neegalată până în prezent de niciun alt halterofil clujean.

Pe lângă extrem de bogata sa carieră de halterofil, Ştefan Taşnadi s-a remarcat, după anul 1984, şi prin calităţile domniei sale de antrenor la Asociaţia Sportivă „Clujana” unde, asemenea unui căpitan de vas, a părăsit ultimul corabia, retrăgându-se doar în anul 2001, odată cu desfiinţarea clubului. Dăruirea şi pasiunea pentru sportul cu greutăţi sunt cu atât mai impresionante cu cât Ştefan Taşnadi a activat în timpul său liber ca voluntar în pregătirea tinerilor halterofili.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.