Donald J. Trump este NOUL PREŞEDINTE al Statelor Unite! Trump promite unificarea Americii, mulţumindu-i lui Hillary Clinton

Candidatul republican, Donald Trump, a câştigat scrutinul prezidenţial din Statele Unite, depăşind pragul de 270 de electori federali, conform proiecţiilor realizate de agenţia de ştiri Associated Press.

donald trump candieaza la presedintia SUA

Americanii au ales cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite, dar şi noii membri ai Camerei Reprezentanţilor şi o treime din Senat. Ca în fiecare an electoral, rezultatele din câteva state cheie vor indica anticipat rezultatul final al alegerilor, astfel că întreaga atenţie este aţintită asupra lor. Donald Trump a fost preferat de alegătorii albi fără studii superioare, iar Hillary Clinton, de nonalbi, potrivit unui exit-poll.

Donald Trump a rostit primul discurs in calitate de presedinte al Statelor Unite la sediul sau de campanie din New York.

„Îmi pare rău că v-am făcut să așteptați – tocmai ce am primit un telefon din partea doamnei Clinton, care ne-a felicitat pentru victorie. Am felicitat-o, la rîndul meu, pentru o campanie în care a luptat din greu. Îi suntem recunoscători pentru felul în care și-a slujit țara – și vă asigur că sunt foarte sincer. E timpul să ne vindecăm rănile. Tuturor republicanilor, democraților și independenților le spun că acum a venit momentul să ne unim. Promit că voi fi președintele tutoror americanilor. Să lucrăm împreună pentru a unifica țara”, a fost mesajul lui Trump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.