Două drumuri județene din Cluj au intrat în reparații din această săptămână

Programul de lucrări de întreţinere a infrastructurii rutiere a judeţului Cluj continuă, fiind rândul drumului judeţean DJ 109A Panticeu – Recea Cristur – Căprioara să intre în reparaţii. Astfel, lucrările de întreţinere şi reparaţii demarate pe acest drum vizează un tronson cu o lungime totală de nu mai puţin de 21,3 kilometri, de la kilometrul 27+200 până la kilometrul 48+500.

 DJ 161B Turda - Bogata - Călăraşi
DJ 161B Turda – Bogata – Călăraşi

În prezent se execută plombări cu asfalt, urmând ca lucrările de întreţinere şi reparaţii să continue cu plombări cu emulsie, şanţuri, acostamente, reprofilare cu adaos de piatră şi defrişări.

„Am apreciat lucrările la acest sector de drum cu o lungime de peste 20 de kilometri ca fiind mai mult decât necesare întrucât porţiunea în cauză nu a mai beneficiat de multă vreme de asemenea lucrări de întreţinere şi reparaţii. În acelaşi timp, intervenţia pe acest drum judeţean va asigura o circulaţie mult mai fluidă şi mai rapidă, în condiţii de deplină siguranţă, între judeţele Cluj şi Sălaj”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

De asemenea, au început lucrările de asfaltare și pe drumul judeţean DJ 161B Turda – Bogata – Călăraşi, într-o primă fază așternându-se primul strat de covor asfaltic pe un nou sector de drum.

După ce, anterior, mai multe sectoare ale acestui drum judeţean au fost asfaltate, prin intermediul lucrărilor demarate acum se urmăreşte ca la final covorul de asfalt să acopere întregul tronson în lungime de 10 kilometri, de la kilometrul 30+647 până la kilometrul 40+647.

„Consider asfaltarea acestui drum ca având o importanţă deosebită pentru economia întregului judeţ, cu atât mai mult cu cât zona prin care trece reprezintă unul dintre cele mai importante bazine agricole şi legumicole din judeţ. Practic, reabilitarea şi modernizarea acestui drum, prin turnarea de covor asfaltic, va oferi noi perspective de dezvoltare a acestei zone al cărei potenţial economic poate fi mult mai bine pus în valoare”, a declarat Tişe.

În momentul de faţă se lucrează la aşternerea primului strat de asfalt (binder) între localităţile Bogata şi Călăraşi, urmând ca ulterior să se execute lucrări de aşternere a celui de-al doilea strat de asfalt (strat de uzură), cu inserţie de plasă de geocompozit între cele două straturi. Totodată, lucrările de modernizare mai prevăd realizarea de şanţuri, şanţuri pavate cu beton, acostamente şi semnalizare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.