Primarul din Cojocna, Teodor Bucur, trimis în judecată pentru delapidare

Primarul comunei clujene Cojocna, Teodor Bucur, a fost trimis în judecată. Edilul nu este la prima abatare, el mai având antecedente, fiind condamnat la închisoare și suspendat din funcție în urmă cu 5 ani.

Teodor Bucur a fost trimis în judecată în dosarul cu numărul 150/211/2020 pentru delapidare. UAT-ul Comuna Cojocna și Rus Ibolya, contabila instituței, au fost părți vătămate în proces.

În anul 2014, același primar din Cojocna a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru infracțiunea de complicitate la înșelăciune, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, într-un caz de fraudare a bugetului Casei de Pensii.

El a fost acuzat atunci de procurorii clujeni că a creat un prejudiciu de 521.000 de lei după ce a „rezolvat” 63 de dosare de refugiați pentru diferite persoane în vârstă, în urma cărora acestea au beneficiat de pensii de refugiați. Anchetatorii au susținut că Bucur controla mai mulți bătrâni, cu vârste de peste 85 de ani, persoane pe care le ducea în fața unui notar public unde declarau că solicitantul pensiei de refugiat a fost plecat în refugiu, în timpul celui de-al doilea război mondial, și că ei cunoșteau exact acest fapt. Ulterior, declarațiile notariale erau depuse la Casa de Pensii Cluj, care aproba plata pensiei de refugiat, câte 200 de lei pentru fiecare an de refugiu. Astfel, pensia solicitantului creștea și cu 1.000 de lei lună.

Totuși, cu toate acestea, Teodor Bucur a candidat la Primăria comunei și a câștigat. O lună mai târziu însă a fost demis din funcție de către prefectul de atunci, Gheorghe Vușcan.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.