Doua persoane au murit in urma tragicului accident aviatic din muntii Apuseni!

accident aviatic belisPilotul Adrian Iovan și o femeie, medic rezident, studenta la facultatea de medicina din Bucuresti, și-au pierdut viața, luni seara, în urma accidentului aviatic care a avut loc într-o localitate montană din județul Cluj.

Avionul de tip BN 2, aparținând Școlii Superioare de Aviație, în care se aflau cinci pasageri, pilotul și copilotul, transporta o echipă medicală de la Institutul Clinic Fundeni și de la Spitalul Elias la Oradea unde medicii urmau să participe la o operație de prelevare de organe pentru transplant.

În județul Cluj, zona Beliș, avionul s-a prăbușit după ce ar fi apărut diferite probleme la bord, lucru confirmat și de directorul Romatsa Cluj, Gelu Sulițeanu.

„E vorba de un transport medical cu o aeronavă de tip BN2 care a raportat la un moment dat, pilotul, că are o problemă la bord și că va executa o aterizare forțată. S-a întâmplat în zona Beliș-Scărișoara, cât de curând vor ajunge acolo echipajele SMURD și un elicopter SMURD plecat de la Târgu Mureș. Se pare că nu există niciun decedat. Sunt șapte persoane, dintre care două erau echipajul”, menționa Gelu Sulițeanu.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriș, a declarat pentru Agerpres că în jurul orei 16:30 a fost primit un apel pe numărul de urgență 112 prin care o persoană anunța că avionul s-a prăbușit și că erau șapte persoane la bord.

„Persoana respectivă a spus că nu poate vorbi mult la telefon, pentru că acordă primul ajutor. A spus că e un avion de mici dimensiuni cu șapte persoane la bord și că nu poate vorbi pentru că trebuie să acorde primul ajutor. Am trimis echipaje de prim ajutor, avem două mașini 4×4 de prim ajutor. Mai avem și alte echipaje care le urmează”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

Elicopterul care decolase la Târgu-Mureș și care urma să ajungă la locul incidentului pentru a prelua răniții s-a întors din drum din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Între timp, zeci de pompieri salvatori din Alba, Cluj, Bihor și Mureș s-au mobilizat pentru a porni către locul accidentului și pentru a acorda primul ajutor victimelor. Dificultatea a apărut, însă, din cauza faptului nici pompierii și nici salvamontiștii nu au reușit să identifice, cu exactitate, locul unde s-a produs tragedia.

Căutările, la care au participat pompieri, salvamontiști, polițiști, pădurari, au durat mai bine de șase ore.

Șeful IGSU, colonelul Ion Burlui, afirma că zona a fost împărțită în mai multe sectoare și că fiecare categorie de forță caută într-o direcție anume.

Potrivit acestuia, căutările s-au realizat în localitățile Poiana Hora, Giurcuța de Sus și Lacul Fântânele.

Pe de altă parte, dispecerul de serviciu al Salvamont Cluj anunța că ultimele informații de la echipaje le are de la ora 19:15 și că în acel moment salvamontiștii încă nu ajunseseră la locul accidentului, ci doar în apropiere.

„La bordul avionului se aflau dr. Radu Zamfir, expert în chirurgie hepatică, de la Spitalul Fundeni, dr. Valentin Calu, de la Spitalul Elias, dr. Sorin Ianceu, din Bihor, care face stagiu de chirurgie hepatică la București și se întorcea acasă să ajute la operație și un student. Mai era, după câte am aflat eu, dl Iovan, pilotul, și copilotul său”, a declarat doctor Carmen Pantiș.

Răniții sunt transportați la Clinica de Chirurgie I de la Cluj Napoca, a declarat dr. Hadrian Borcea, medicul-șef al SMURD-UPU Bihor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.