Două zile magice cu muzică de calitate în Iulius Parc, weekend-ul trecut, la „Rock & Blues Nights by Cluj Blues Fest”, ultimul festival open air din 2021 la Cluj-Napoca

Comeback de senzație după 25 de ani la Cluj al trupei Quo Vadis, recital Tribute Metallica al clujenilor de la Masterpiece România și lansare de album de blues oferit de Marcian Petrescu și Trenul de Noapte, acestea au fost câteva dintre surprizele oferite publicului iubitor de muzică de calitate la ”Rock and Blues Nights by Cluj Blues Fest”, care a avut loc weekend-ul trecut, 18-19 septembrie, în Iulius Parc.

Prima ediție a festivalului ”Rock and Blues Nights by Cluj Blues Fest” s-a încheiat duminică seara pe scena din Iulius Parc.

Circa 450 de iubitori ai rock-ului și blues-ului și-au dat întâlnire întâi sâmbătă seara, 18 septembrie, începând cu ora 18:00, pentru a trăi din plin emoția festivalului, una de pandemie, considerată de spectatori de bună calitate, în special datorită recitalurilor trupei cu componență feminină Foxy Lady Band din București, condusă de excepționala chitaristă Roxana Stroe, cu masterat în jazz la Academia din Capitală, dar și a comeback-ului de senzație al timișorenilor de la Quo Vadis, cu multiinstrumentistul Laszlo Farkas uimind la muzicuță și chitară.

Au fost în public nu numai clujeni, ci și pasionați de blues veniți la Cluj-Napoca din mai multe orașe, cum ar fi Turda, Câmpia, Oradea, Bistrița, Aiud și Baia Mare!

Introduși în scenă de organizatori, trupa clujeană de adolescenți, medie de vârstă 19 ani, The Green Onions Experience, a deschis seara cu un show aplaudat. Recunoscută drept “cea mai tânără trupă de blues din Transilvania”, The Green Onions Experience a fost înființată în 2018 de patru tineri talentați și pasionați ai acestui gen muzical: Vlad Mocănescu (solist vocal / chitară), Marco Baciu (chitară ritmică), Petru Covriga (tobe și percuție) și Vasile Dincă (chitară bas), care au arătat acum o evoluție artistică certă față de prima lor apariție la Cluj Blues Fest, în 15 noiembrie 2019.

Un moment emoționant pregătit de organizatori a fost premierea pentru întreaga activitate a cunoscutului profesor de jazz Ștefan Vannai, de la Casa de Cultură a Studenților ”Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca, unde acesta activează de o viață. Acesta a lansat talente mari, cum e solista Elena Mândru Turunen și a înființat Big Band GAIO, respectiv Napocensis Jazz Fest.

Ștefan Vannai, supranumit și ”Mister Jazz” a primit din partea organizatorilor un trofeu în semn de recunoștință pentru întreaga carieră dedicată jazz-ului.

„Mulțumesc organizatorilor pentru acest gest, că nu au uitat ce am făcut eu pentru muzica românească și cea clujeană în cei 40 de ani”, a spus pe scena ”Rock and Blues Nights by Cluj Blues Fest” Ștefan Vannai.

“După un an de pauză, Cluj Blues Fest  a propus un nou concept ”Rock and Blues Nights by Cluj Blues Fest” care să dea posibilitatea, în plină pandemie, să se exprime artistic artiști rock și blues din România, inclusiv din Cluj, adică The Green Onions Experience și Masterpiece România-Tribut Metallica. În ciuda unui public mai puțin numeros decât ne-am așteptat,  ”Rock and Blues Nights by Cluj Blues Fest” s-a dovedit un succes atât din punct de vedere artistic, cât și organizatoric, mai ales că a trebuit să luăm în considerare problemele puse de pandemie de aceea am și mizat pe open-air. Mulțumesc publicului în mod special și sponsorilor, partenerilor care au avut încredere în echipa de organizare. Am început pregătirea pentru ediția de anul viitor”, a declarat directorul festivalului, Tiberiu Fărcaș.

Cu peste 25 de ani de experiență în slujba blues-ului, trupa timișoreană Quo Vadis a închis seara cu un recital tip comeback la Cluj-Napoca în superba ambianță a Iulius Parc.

Duminică, 19 septembrie, s-a început cu un concert tribute Metallica a trupei Masterpiece România care a adunat rockerime dornică să asculte live marile hituri ale legendarei trupe nord-americane interpretate excelent de muzicienii clujeni de la Masterpiece România, prima trupă tribute Metallica din România care s-a înființat în 2009.

A urmat un concert de blues dinamic al trio-ului timișorean Leslie Wolf and the Groovemakers, cu solo-uri lungi de muzicuță și chitară, dar și de bass.

Închiderea ”Rock and Blues Nights by Cluj Blues Fest” a aparținut experimentatului muzicuțist Marcian Petrescu cu trupa sa, Trenul de Noapte, un recital închegat, profund, așteptat de bluesmani. Marcian și-a lansat cu această ocazie la Cluj-Napoca albumul intitulat Drifting Blues.

Festivalul a fost organizat de Asociația Clujul Cultural și susținut de AXON SOFT, Johannes Qualitat, Torque, Dusty Sound, Bere din Bucovina

Parteneri principali: Iulius Mall, Univers T, Consiliul Județean Cluj, River Park Hotel, Ambilet.ro

Parteneri media: Rock FM, STIRI DE CLUJ, Clujul Cultural, eClujeanul, Foaia Transilvană, Clujust, Radio Renașterea, Infotrafic, Maximum Rock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.