Dr. Norina Gâvan, aleasă în grupul de studiu al Neuropatiei Diabetice al Asociației Europene pentru Studiul Diabetului

Dr. Norina Gâvan, secretarul general al Societății de Neuropatie Diabetică, a fost desemnată să facă parte din Grupul de Studiu al Neuropatiei Diabetice NEURDIAB al Asociației Europene pentru Studiul Diabetului (EASD).

Norina Gavan, presedintele Asociatiei de Podiatrie

Nominalizarea Dr. Norina Gâvan a fost făcută cu prilejul celei de-a 25-a ediții a Întâlnirii Anuale a Grupului de Studiu al Neuropatiei Diabetice- NEURODIAB al Asociației Europene pentru Studiul Diabetului, eveniment care s-a desfășurat în perioada 11-13 septembrie, la Elsinore, Danemarca.

„Este o mare onoare pentru mine să fac parte din Grupul de Studiu al Neuropatiei Diabetice al Asociației Europene pentru Studiul Diabetului. Domeniul diabetologiei românești se află în plină dezvoltare, iar Societatea de Neuropatie Diabetică a contribuit, în ultimii ani, la consolidarea imaginii diabetologiei și pe plan internațional, prin activitățile pe care le-am derulat și care au implicat specialiști din țară și din străinătate. Participarea mea în cadrul Grupului de Studiul al Neuropatiei Diabetice va deschide noi orizonturi în managementul neuropatiei diabetice, pentru țara noastră, fiind o șansă în plus de a dezvolta nivelul științific și de cultură medicală, în domeniul neuropatiei diabetice”, a declarat Dr. Norina Gâvan, secretar general al Societății de Neuropatie Diabetică.

Dr. Norina Gâvan se numără printre fondatorii Societății de Neuropatie Diabetică, înființată în august 2012.

Totodată, Dr. Norina Gâvan este președintele Asociației de Podiatrie, organizație lansată în luna aprilie 2015, care vizează dezvoltarea și promovarea importanței domeniului podiatriei în țara noastră.

Anul acesta, în luna mai, Dr. Norina Gâvan a devenit membru în Grupul Internațional de Lucru pentru Piciorul Diabetic al Federației Internaționale de Diabet, în vederea implementării în România a programului de îngrijre petru piciorul diabetic, destinat asistenților medicali.

Întâlnirile anuale ale Grupului de Studiu al Neuropatiei Diabetice din cadrul Asociației Europene pentru Studiul Diabetului se numără printre cele mai mari și prestigioase evenimente dedicate domeniului neuropatiei diabetice, la care participă, anual, deopotrivă specialiști în neuropatie diabetică și reprezentanți ai domeniilor conexe – neurologie, cardiologie, nefrologie, chirurgie, medicină de familie, medicină internă și endocrinologie.

Ediția de anul viitor a Întâlnirii Anuale a Grupului de Studiu al Neuropatiei Diabetice din cadrul Asociației Europene pentru Studiul Diabetului se va desfășura în România, organizatorul local fiind Societatea de Neuropatie Diabetică. Evenimentul științific va fi coordonat de Conf. Univ. Dr. Ioan Andrei Vereșiu, președintele Societății de Neuropatie Diabetică și de Dr. Norina Gâvan, membru al Grupului de Studiu al Neuropatiei Diabetice al EASD și secretar general al Societății de Neuropatie Diabetică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.