DreamHack de Cluj! Cel mai important eveniment dedicat gaming-ului profesionist ar putea fi organizat pe Cluj Arena din 2015!

DreamHack reprezintă competiţia supremă în gaming-ul profesionist din România, iar pentru mulţi împătimiţi ai jocurilor pe calculator înseamnă o oportunitate uriaşă care le oferă şansa să îşi testeze limitele într-un concurs dotat cu premii de zeci de mii de dolari şi să-i cunoască pe cei mai bine cotaţi jucatori din lume.

dreamhack gaming

Cum spaţiul Sălii Polivalente din Bucureşti a devenit neîncăpător pentru miile de împătimiţi, iar comunitatea gamerilor din România a devenit tot mai mare de la o ediţie la alta, organizatorii „DreamHack” iau în calcul să mute evenimentul, în premieră, pe un stadion de fotbal.

Silviu Stroie, preşedintele Professional Gamers League (PGL) si directorul general ComputerGames.ro, a declarat că negociază cu autorităţile din Cluj-Napoca pentru a aduce evenimentul în capitala Transilvaniei din toamna anului viitor, pe Cluj Arena.

„Discutam cu autoritatile din Cluj pentru a organiza un eveniment similar in toamna anului viitor. Sunt discutii avansate. Acestia isi doresc sa semneze cat mai repede un parteneriat cu noi, insa ar fi o problema din punct de vedere organizatoric si financiar. Sunt sigur ca putem umple un stadion cu o astfel de competitie, dar nu stim daca vom putea beneficia de tot echipamentul necesar pentru punerea in scena a unui astfel de eveniment. Romexpo pentru noi nu este o optiune, din pacate. La Cluj exista o deschidere extraordinara venita din partea autoritatilor, ceea ce ne incurajeaza si mai mult sa mutam evenimentul in capitala Transilvaniei”, a spus Silviu Stroie pentru wall-steet.ro.

În ceea ce privesc costurile la care se ridică un astfel de eveniment, reprezentantul PGL a declarat că este foarte greu să facă o estimare având în vedere că volumul necesar organizării este net mai mare decât în prezent.

„In momentul in care vom merge la Cluj cu o desfasurare asa mare totul va scala foarte mult. Putem sa inchiriem un ecran de 400 mp pentru a fi proiectate meciurile. Clujul este un oras in care toti vorbesc aceeasi limba (autoritati/universitati). Autoritatile isi dau mana si lucreaza impreuna. Avem nevoie de o saptamana/doua pentru a primi feedback-ul evenimentului organizat la finalul lunii aprilie. Targetul nostru este sa ajungem pe un stadion cat mai repede. Romania are numarul de jucatori si oameni care sa vina sa se uite la un astfel de eveniment”, a declarat Stroie.

12 persoane s-au ocupat de organizarea DreamHack la Sala Polivalentă din Bucureşti, dar pe o arenă sportivă numărul acestora va fi de 10 ori mai mare, susţin reprezentanţii PGL.

DreamHack este unul dintre cele mai mari evenimente dedicate sportului electronic cu o traditie de peste 20 de ani, iar eforturile Professional Gamers League de a aduce si in Romania un astfel de eveniment s-au concretizat in urma cu circa trei ani de zile. Notorietatea evenimentului a crescut, iar în prezent mii de pasionaţi ai sportului electronic îşi dau întâlnire la Bucureşti pentru a face cunoştinţă cu cei mai bine plătiţi şi mai buni gameri din lume.

foto: wall-street.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.