Duminică de coșmar într-un bloc din cartierul Grigorescu, după o explozie care a făcut 3 victime și a avariat 7 apartamente și mai multe autoturisme

O explozie într-un apartament de la parterul unui bloc de pe strada Fântânele din cartierul Grigorescu a avut loc duminică dimineața, în jurul orei 6:00, soldată cu trei persoane rănite, 7 apartamente și mai multe autoturisme avariate.

explozitie grigorescu apartament 21 02 2016

Foto: TVR Cluj

Explozia a avut loc, cel mai probabil, din cauza unei acumulări de gaze din apartament, iar în urma căreia șapte apartamente și o serie de autoturisme au fost avariate, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, Andrei Biriș.

„Trei persoane au fost rănite, dintre care o femeie foarte grav, în urma exploziei la un bloc din cartierul Grigorescu, care a avut loc la un apartament situat la parter. Șapte apartamente au fost afectate în total de deflagrație, au fost uși smulse și geamuri sparte, iar o mașină parcată în apropiere a avut parbrizul spart. Explozia a avut loc în urma acumulărilor de gaze, fie de la aragaz, fie de la boilerul de încălzire a apei”, a spus Biriș.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor care se ocupă de investigarea acestui caz, trei ochiuri ale aragazului din apartamentul în care a avut loc explozia erau deschise la momentul deflagrației.

explozie apartament grigorescu dum 21 02 2016

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, a convocat în şedinţă extraordinară astăzi, 21 februarie 2016, la ora 11.30, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, ca urmare a exploziei de pe strada Fântânele, produsă în această dimineaţă.

Una dintre victime, o tânără în vârstă de 21 de ani care locuia cu chirie în acel apartament, a fost transportată de un elicopter SMURD la Spitalul de Arşi din Bucureşti, având arsuri în procent de peste 48% din suprafaţa corpului, iar celelalte două persoane au primit îngrijiri medicale.

În urma şedinţei CJSU Cluj, s-a stabilit că locatarii scării blocului unde s-a produs explozia nu necesită evacuarea, în urma evaluării făcute în teren de către specialiştii Inspectoratului Judeţean în Construcţii Cluj, urmând ca în perioada imediat următoare, să se facă o expertiză amănunţită privind identificarea cauzelor şi efectelor exploziei. Furnizorii de utilităţi (gaze naturale, energie electrică, apă) au intervenit în timp real la locul producerii exploziei, prin echipe specializate, pentru eliminarea oricărui tip de risc pentru locatari (s-au reluat alimentările cu gaz, energie electrică şi apă pentru toate apartamentele din scara blocului, cu excepţia celor două afectate care au fost sigilate pentru cercetări).

Instituţiile statului, cu responsabilităţi în domeniu, continuă monitorizarea la faţa locului până la remedierea situaţiei.

La întâlnire, desfăşurată la sediul Instituţiei Prefectului-judeţul Cluj, au participat primarul municipiului, Emil Boc, chestor de poliţie Tudor Grindean, şeful IPJ Cluj, colonel Florinel Budişan, IJJ Cluj, Cristian-Elly Paliştan, comandantul Grupării de Jandarmi Mobile, colonel Ion Moldovan, inspector şef ISU Cluj. De asemenea, au fost prezenţi reprezentanţi ai Inspectoratului Regional în Construcţii NV şi ai Direcţiei de Sănătate Publică, E.ON Gaz, ai Companiei de Apă Cluj, medic-şef UPU-SMURD Cluj, dr. Adela Golea.

Totodată, autorităţile susţin că furnizorii de utilităţi (gaze naturale, energie electrică, apă) au intervenit în timp real la locul producerii exploziei, prin echipe specializate, pentru eliminarea oricărui tip de risc pentru locatari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.