După 3 ani, Cluj Crusaders a redevenit campioană națională la fotbal american

Sâmbătă, 24 iunie, pe stadionul „Constantin Bălălău” din Buftea, a avut loc ultimul act al Camionatului Național de Fotbal American 2017. RoBowl VIII le-a adus față în față pe Bucharest Warriors și Cluj Crusaders, scrie firstdown.ro.

Meciul a început cu ofesiva celor de la Warriors în teren, însă aceasta a cedat foarte rapid inițativa și le-a oferit o șansă foarte bună de a marca celor de la Crusaders, acestia reușind să recupereze un fumble undeva aproape de red-zone-ul bucureștenilor. Ardelenii nu reusșesc să profite de cadoul primit și ofensiva Warriors a revenit în teren.

Lucrurile păreau să meargă foarte prost pentru Warriors, aceștia pierzând iarăși posesia foarte rapid în urma unei intercepții aruncate de quarterback-ul #12 Adrian Lungu. Este momentul în care defensiva bucureștenilor a ieșit la rampă și a reușit șă forțeze un fumble, mingea a fost recuperată de către #40 Haytam Fadel și acesta dus-o până în end zone-ul advers în urma unei curse de aprozimativ 60 yarzi. Conversia a fost ratată și Warriors conduceau cu 6-0.

A urmat o perioada de joc echilibrată în care rând pe rând cele două defensive au reușit șă bolcheze orice tentativă ofensivă. Aproape de sfârșitul sfertului doi, Cluj Crusaders au reușit un drive bun si au dus mingea până la linia de 3 yarzi, de unde #21 Florin Oltean a reușit să marcheze în urma unui run pe centru. Punctul suplimentar a fost transformat de #27 Laszlo Tamas, iar Crusaders treceau pentru prima oară în avantaj.

Clujenii au reușit șă blocheze o nouă încercare ofensivă a gazdelor și cu 4 secunde înaintea finalului primei reprize au ales să încerce un field goal, iar același #27 Laszlo Tamas a mai adaugat 3 puncte pe tabelă și a stabilit scorul pauzei, 10-6 pentru Cluj Crusaders.

Sfertul al treilea a adus din nou un joc de uzură, în care ofensivele celor două echipe nu au reușit să producă pericol. În urma unui punt al celor de la Crusaders mingea a ajuns adânc în teritoriul celor de la Warriors, unde a fost atinsă de un jucător din defensivă și a fost recuperată de clujeni. #21 Florin Oltean a îndeplinit o simplă formalitate și a înscris în urma unui run de aproximativ 3 yarzi#27 Laszlo Tamas a transformat și de această dată și avantajul s-a mărit, scorul devenind 17-6.

Ultimul sfert al partidei a adus o atmosferă electrizantă în tribune, unde fanii celor două formații își încurajau frenetic favoriții. Impinși de la spate de atmosfera din tribune, Warriors au avut o tresărire de orgoliu și au încheiat un drive purtat pe pămănt cu un touchdown marcat de către #21 Bogdan Topolescu. Scorul devenea astfel 17-12 pentru Crusaders, iar pentru Warriors timpul de joc ramas devenea un dușman.

Profitând de plus de moral, Warriors blochează tentativa ofensivă a Crusaders și reintră din nou în posesie, pentru un ultim drive. Rămași fără time-out-uri, bucureștenii sunt nevoiți să apeleze în două rânduri la spike ball, și reușesc să avanseze până în jumatatea adversă de teren.

Cu 18 secunde rămase de disputat din finală, Warriors se aflau la 31 yarzi distanță de un nou titlu de campioană. Snap-ul a plecat din mâna centrului, mingea a ajuns la #16 Mircea Popescu, dar linia defensivă a reușit să spargă partea dreaptă și se apropie amenințator de quarteback-ul bucureștenilor. Aflat sub presiunea timplui și a adversarilor, #16 Mircea Popescu a pasat în partea stângă, iar mingea s-a oprit în brațele lui #2 Trevor Lothrop, a cărui întercepție a dus trofeul de campioana la Cluj-Napoca.

Cluj Crusaders s-a impus cu 17-12 și a intrat în posesia trofeului pentru a treia oara, la o distanța de trei ani de la ultimul trofeu câștigat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.