După 7 ani de așteptare, Drumul Lombului va fi finalizat la sfârșitul acestui an. Stadiul lucrărilor a ajuns la 70%

Celebrul Drum Lombului de 1,6 km va fi finalizat până la sfârșitul anului în curs, iar stadiul actual al lucrărilor a ajuns la 70% în 7 ani de zile.

Astfel, pe un tronson de 1660 ml, prin proiectul de modernizare a drumului Lombului au fost realizate următoarele tipuri de lucrări:

– rețea de apă și canalizare: 100%

– rețea de energie electrică: 100%

– carosabil, trotuare și piste de biciclete: 70%

– iluminat public cu LED: 60%

Drumul deservește zona de acces în dealul Lombului, în vecinătatea celor două clădiri ale Cluj Innovation Park (CREIC – Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative și TEAM).

Odată cu noua infrastructură rutieră se creează noi oportunități pentru investitori și pentru viitorul Industriilor Creative din municipiul nostru.

Conform contractelor încheiate până în acest moment, s-au asumat investiții de peste 20 mil euro și se vor genera cel puțin 1000 locuri de muncă în domenii precum: farmaceutică, textile, învățământ superior, fabricare mobilă, fabricare corpuri de iluminat, producție publicitară ș.a.

De asemenea, în zonă va fi realizat Science Campus Cluj, un ansamblu dedicat cercetării științifice, pe o suprafață de. 64.797,65 mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.