Maraton de cinema in aer liber, în Iulius Parc: Caravana Filmelor NexT și „Movie Nights”!

După un week-end cu proiecții de filme în aer liber urmează și mai multe seri cinematografice. Pe 14 și 15 august 2018, în Iulius Parc poposește Caravana Filmelor NexT, iar la finalul săptămânii, alte două pelicule se văd la Movie Nights.

Pentru al patulea an consecutiv, Caravana Filmelor NexT face un popas în Iulius ParcMarți și miercuri, pe 14 și 15 august 2018, cinefilii își vor putea întinde păturile pe iarbă şi să se bucure de cinema în aer liber, iar cei care preferă compania prietenilor pot opta și pentru picnic sub clar de lună. Intrarea este liberă, fiecare serie de proiecții de scurtmetraje începând de la ora 21.00. Caravana vine la Iulius Parc Cluj cu două programe speciale: „100 de ani de scurtmetraje românești” şi „NexT Is Feminist” – filme scurte realizate de femei regizor din ţara noastră.

Marți vor fi proiectate pelicule semnate, printre altele, de Cristian MungiuCorneliu PorumboiuRadu Jude şi Cristian NemescuMiercuri, pe ecranul din Iulius Parc vor rula filme scurte româneşti realizate de femei regizor, precum Iulia Rugină, Georgiana Moldoveanu şi Sânziana Nicola.

Așa cum i-a obișnuit pe cinefili, serile de vară cu filme continuă în week-end, la Movie NightsVineri, 17 august, de la ora 21.00, spectatorii vor viziona drama „Estiu 1993” (Vara lui 1993). Regia este semnată de Carla Simón, care a primit Marele premiu al juriului internațional Generația K+ și premiul pentru Cel mai bun debut la Festivalul Internațional de Film de la Berlin 2017. Spectatorii vor descoperi povestea Fridei, o fetiță de șase ani care, după decesul părinților, părăsește Barcelona și pe bunicii săi. Deși familia ei adoptivă este prietenoasă și locuiește la o fermă dintr-o zonă montană unde pare că viața este o vacanță permanentă, Fridei îi este greu să gestioneze durerea provocată de moartea părinților și să se adapteze la noua ei viață.

Sâmbătă, 18 august, tot de la ora 21.00, va fi timpul pentru o comedie autohtonă, în regia lui Dan Chișu. „Ursul” este un road-movie plasat în România anilor ’90. Noul director al Circului de Stat vrea să rezolve problemele financiare prin vânzarea singurului urs, bătrân, unui vânător german. Însă artiștii circului se împotrivesc și de aici se țes situații amuzante, dar care transmit mesaje puternice despre pasiunea pentru meserie și dragostea față de companionul lor necuvântător.

Programul filmelor la Caravana Filmelor NexT 2018:

Marți, 14 august ora 21:00 – 100 de ani de scurtmetraje românești

Așa e viața, regia Marin Iorda, România, 1928, 12’

Scurtă istorie, regia Ioan Popescu Gopo, România, 1957, 10’

Arta apărării individuale, regia Ovidiu Bose Paștină, România, 1980, 20’

Mariana, regia Cristian Mungiu, România, 1997, 8’

Poveste la Scara C, regia Cristian Nemescu, România, 2002, 15’

Călătorie la oraș, regia Corneliu Porumboiu, România, 2003, 19’

Lampa cu căciulă, regia Radu Jude, România 2006, 23’

Radu + Ana, regia Paul Negoescu, România, 2007, 8’

Durată totală: 115 minute

Seara de miercuri, 15 august, este dedicată filmelor de scurtmetraj realizate de tinere femei regizor din România. Scurtmetrajele au fost prezentate de-a lungul timpului în selecția Festivalului Internațional de Film NexT din București și sunt reunite, cu ocazia Caravanei NexT, sub denumirea NexT Is Feminist, pentru a celebra contribuția regizorilor-femei la patrimoniul cinematografic românesc.

Miercuri, 15 august , ora 21:00 – NexT Is Feminist

30-40-50, regia Iulia Rugină, România, 2012, 25’

Idle, regia Raia Al Souliman, România, 2013, 23’

Fereastra, regia Georgiana Moldoveanu, România, 2014, 15’

Duminică, regia Sânziana Nicola, România, 2014, 13’

O lume nouă, regia Luiza Pârvu, România-Ungaria-SUA, 2014, 23’

Durată totală: 99 minute

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.