Echinocțiul de toamnă are loc în această seară! Vezi când trecem la ORA DE IARNĂ

Echinocţiul de toamnă are loc astăzi, 22 septembrie, de la ora 22:21, moment în care ziua va fi egală cu noaptea în orice loc de pe planetă.

Începând de astăzi ziua începe să scadă treptat, iar noaptea devine din ce în ce mai lungă, până la solstiţiul de iarnă

Punctul echinocţiului de toamnă, numit şi „punct autumnal”, se află pe sfera cerească la intersecţia eclipticii (ce reprezintă proiecţia pe sfera cerească a planului orbitei Pământului) cu ecuatorul ceresc, pe care Soarele îl traversează la aceasta dată, trecând din emisfera nordică a sferei cereşti în cea sudică, potrivit astro-urseanu.ro.

Aflându-se deci la această data în dreptul ecuatorului ceresc, Soarele va răsări şi va apune chiar în punctele cardinale est şi vest, durata zilelor fiind astfel egală, indiferent de latitudine, cu cea a nopţilor.

Singurele excepţii le întâlnim în regiunile polare, în zona polului nord incepând lunga noapte polară, iar în cea a polului sud Soarele ivindu-se deasupra orizontului, timp de 6 luni, până la momentul echinocţiului de primavară.

Trecerea la ora de iarnă

Trecerea la ora de iarnă, adică schimbarea orei se va face în noaptea de 30 spre 31 octombrie, când ora 04:00 devine ora 03:00.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.