Efectele pandemiei. Scad chiriile la Cluj-Napoca și în alte orașe

Domeniul imobiliarelor a fost unul dintre cele mai afectate din această pandemie globală, iar în România prețul chiriilor au scăzut în toate marile orașe chiar și cu 40%, inclusiv în Cluj-Napoca.

Lipsa studenților și cursurile online, precum și posibilitatea de a muncii de acasă au afectat imobiliarele. În București, Iași, Constanța, Timișoara și Cluj-Napoca prețul chiriilor a scăzut chiar și cu 40%. Spre exemplu, un apartament cu două camere și bucătărie se închiria cu aproximativ 370 de euro, iar acum se închiriază la preț de garsionieră, 270 de euro.

„De obicei într-un an universitar cazăm undeva la 6.800 dintr-un total de 37.000 de studenți. Vă dați seama câți studenți stau în chirii și câți stau în chirii în apartamentele și garsonierele din Cluj, este un număr extraordinar de mare”, a spus Ionuț Zbranca, reprezentant al studenților UBB pentru Digi24.

„Pentru prima dată după mulți ani, eu consider că este o rată de 30% de apartamente libere, ceea ce nu s-a întâmplat in anii trecuți. Culmea este că s-au pierdut clienți în zonele tradițional full ale Clujului”, a adăugat și agentul imobiliar, Adela Cîț.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.