Emil Boc, cel mai popular liberal și al 5-lea dintre liderii politicii din România, în timp ce PNL scade în sondaje

Un sondaj politic relevă că PSD se află la 40% din intenţiile de vot la parlamentare, în timp ce PNL scade la 17%, iar USR PLUS la 11%, conform Barometrului opiniei publice pe luna noiembrie, realizat de Grupul de studii socio-comportamentale Avangarde la comanda PSD.

Într-un clasament al popularității, Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila se bucură de cea mai bună imagine, 37% dintre cei chestionaţi având o părere bună despre el, în timp ce procentul celor care au o părere proastă este de 40%.

Rafila e urmat de Marcel Ciolacu – 30% au o părere favorabilă, iar 51% nefavorabilă, Gabriela Firea – 28% au o părere favorabilă, iar 52% nefavorabilă, Mircea Geoană – 27% au o părere favorabilă, iar 53% nefavorabilă.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, este pe locul 5 în clasamentul popularității, 27% dintre cei chestionați având o părere bună despre fostul premier.

Preşedintele Iohannis se situează pe poziţia a noua din topul care conţine 13 nume de politicieni, cu 17% opinii favorabile şi 69 % nefavorabile, urmat în ordine de Ludovic Orban, Dacian Cioloş, Florin Cîţu. Ultimul pe listă este Nicuşor Dan cu doar 4% opiniii favorabile şi 70% nefavorabile. Fostul premier Florin Cîţu are cele mai multe opinii nefavorabile, 77%.

La întrebarea ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul României, dumneavoastră cu ce partid politic sau alianţă politică aţi vota?”, 40 % dintre cei intervievaţi au indicat PSD (la acelaşi nivel ca în precedentul Barometru), 17% au indicat PNL (în scădere faţă de 18% luna trecută), 15%, AUR (în creştere faţă de 14% luna trecută), 11% au indicat USR, care scade de la 13% luna trecută, iar UDMR este constant la 5%.

82% dintre cei chestionaţi consideră că în România lucrurile se îndreaptă într-o direcţie greşită.

Sondajul a fost realizat la comanda PSD, în perioada 16 – 24 noiembrie, pe 906 de subiecţi, eşantion probabilist, aleator simplu, prin metoda CATI (interviuri telefonice), iar marja de eroare este 3,2% pentru un nivel de încredere de 95%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.