Trădează Emil Boc din nou Clujul în 2024 și candidează la Cotroceni? „Mi-e greu să cred asta, dar nu este imposibil”

În urma ieșirii publice a fostului consilier prezidențial al lui Traian Băsescu, Sebastian Lăzăroiu, care a spus că în 2024 alegerile prezidențiale vor fi câștigate de Emil Boc, specaliștii continuă să opineze despre o posibilă candidată a edilului Clujului la Cotroceni.

Astfel, într-o postare pe Facebook, jurnalistul Alex Livadaru, susține că este destul de greu de crezut că edilul municipiului Cluj-Napoca ar putea câștiga alegerile prezidențiale de peste trei ani, dar nu este imposibil. El este de părere că românii ar trebui să treacă „peste” măsurile nepopulare, dar necesare, luate de fostul premier în timpul crizei din 2008-2009.

„Interesantă teoria lui Sebastian Lăzăroiu, cum că în 2024, la Cotroceni, ar putea ajunge Emil Boc. Mi-e greu să cred asta. Dar nu spun că e imposibil. Pe de altă parte, românii au demonstrat la alegerile pentru funcția de președinte că votează deschis și că nu se împiedică de etnie sau confesiune religioasă.

Dar ca să ajungă Emil Boc la Cotroceni, ar trebui ca cei mai mulți români să înțeleagă/ să accepte că măsurile nepopulare luate în timpul crizei din 2008-2009 au fost necesare. Sau să le uite/ să le ierte. Sunt mai multe care ar trebui să se întâmple până atunci. Poate nici măcar generațiile celor mai afectați de acele măsuri nu ar mai fi pe listele electorale sau nu s-ar mai prezenta la vot.

Deocamdată, România este sub blestemul alegerilor. Căci dacă nu sunt alegeri locale, sunt parlamentare. Dacă nu sunt nici locale, nici parlamentare, atunci sunt europarlamentare. Și dacă nu sunt nici locale, nici parlamentare, nici europarlamentare, sunt prezidențiale. Iar atunci când credeți că s-au terminat alegerile și că toată lumea de apucă de reforme sau își suflecă mânecile să facă treabă în țara asta, stați puțin, că-s alegeri la PNL, USR-PLUS sau PSD.

Veți întreba: dar ce legătură e între viața unei organizații private (partid) și administrarea țării? Păi este, că organizația privată e partid aflat la guvernare, iar candidații la președinția formațiunii nu vor să-i supere pe baronii locali care le-ar putea da sau nu voturi”, a scris pe pagina sa de Facebook, Livadaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.