Emil Boc: „Clujul va putea accesa fonduri direct de la Bruxelles în programul Europa Digitală”

Primarul Emil Boc a avut o întâlnire cu Comisarul European responsabil pentru economie și societate digitală, Mariya Gabriel, iar concluzia este că municipiul Cluj-Napoca va putea accesa fonduri europene direct de la Bruxelles în cadrul programului „Europa digitală”.

În întâlnirea bilaterală cu Comisarul European responsabil pentru economie și societate digitală, Mariya Gabriel, am discutat despre posibilitatea de atragere și finanțare din fonduri europene a unor importante proiecte din domeniul inovării. Programul Europa Digitală ne va permite, în perioada 2021-2027 să atragem fonduri europene pentru dezvoltarea abilităților digitale, inteligență artificială, blockchain, securitate cibernetică și pentru dezvoltarea ecosistemelor de inovare.

Am prezentat Comisarului European proiectul Cluj Innovation City, care se califică pentru finanțare în cadrul programului Digital Europe | Europa Digitală.

În întrevedere am discutat, nu în ultimul rând, despre profilul Clujului, consacrat în Europa Centrală și de Est ca hub de cercetare, dezvoltare, inovare și IT”, a anunțat edilul.

Startup Europe Summit este organizat la Cluj-Napoca de Comisia Europeană în parteneriat cu MCSI și Primăria Cluj-Napoca.

Acest summit european are loc pentru prima dată în Romania și face parte din calendarul manifestărilor organizate în contextul președinției României la Consiliului Uniunii Europene.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.