Emil Boc: „Statul trebuie să facă orice pentru a menține locurile de muncă, care trebuie să devină religie din acest moment pentru guvernanți”

Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat duminică în conferința de presă online că bugetul Clujului în mod sigur va fi afectat de această pandemie de coronavirus și vor fi suspendate anumite proiecte de investiții.

Edill a precizat că statul și guvernanții trebuie să facă orice pentru ca oamenii să își păstreze locurile de muncă.

„Bugetul Clujului clar că va fi afectat, la fel ca puterea economică locală și națională, vom avea o evaluare undeva la mijlocul lunii aprilie cu tot ce s-a întâmplat până la sfârșitul lunii martie și vom avea prognoza pe trei luni. Evident că vom fi nevoiți să suspendăm unele proiecte de investiții, este posibil ca acest lucru să se întâmple și vom sprijini mediul de afaceri cu toate măsurile legale pe care le vom putea lua.

Știți bine că mediul de afaceri va fi sprijinit prin decizii luate la nivel național, cu șomaj tehnic și alte măsuri care să țină în viață activitatea economică. Tot ce va fi făcut cu putință legal de la Cluj-Napoca pentru mediul de afaceri va fi făcut, deocamdată nu avem pârghii prin care să sprijinim în acest moment mai mult decât o facem prin cadru național.

Această criză are triplă conotație, medicală, economică și psihologică, din aceasta medicală vom ieși, eu sper cât mai repede cu putință, cea economică se va prelungi cu siguranță, impactul crizei economice se va resimți multă vreme de acum înainte până vom reveni la situația anterioară.

Marele avantaj e că suntem într-o situație mai bună decât în 2008, când atunci era o criză de lichiditate și ale datoriilor suverane ale statelor și practic nimeni nu accepta să împrumute bani, acum este o deschidere totală din partea tuturor de a pompa bani în economie pentru a se reveni la situația anterioară. Aici ține doar de înțelepciunea noastră de a targeta banii pe care îi avem la dispoziție cu cei care sunt direct afectați de criză. Sectoarele care sunt afectate să fie primele care să fie sprijinite pentru a menține oamenii cu slujbele acolo, pentru că riscul cel mai mare este șomajul. Trebuie să facem orice ne stă în putință să nu ajungă oamenii în șomaj. Statul trebuie să facă orice pentru a menține locurile de muncă, care trebuie să devină religie din acest moment pentru guvernanți”, a declarat Emil Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.