Tradiționala slujbă de Înviere nu va avea loc, iar sfintele Paști vor fi livrate la domiciliu de către reprezentanții bisericilor

Primarul Emil Boc a declarat duminică, 5 aprilie, într-o conferință de presă online că în acest moment, conform legii, nu se vor putea organiza slujbele de Înviere, iar recomandarea sa pentru preoți și reprezentanții parohiilor este să livreze enoriașilor sfintele Paști la domiciliul fiecăruia.

„Vom vedea dacă vor apărea alte reglementări la nivel național. Evident că este o sărbătoare a creștinătății importantă pentru fiecare creștin din această lume și trebuie să îi acordăm respectul necesar, dar și responsabilitatea vremurilor în carea trăim.

Nu există cadru legal astăzi pentru a se organiza întruniri publice prin care să se distribuie Paștile, astfel încât recomandarea pe care o fac în acest moment, sub rezerva că apar alte reglementări la nivel național, este ca fiecare preot și parohie prin personalul pe care îl are să asigure deplasarea la domiciliu și să ducă Paștile la cei care sunt credincioși și sunt arondați bisericilor respective. Evident securizate în dispozitive care să presupună igiena elementară. Asta este ce a avem în momentul de față ca regulă, dacă nu se va schimba ceva va rămâne așa”, a declarat primarul Emil Boc într-o conferință de presă online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.