Endava se extinde în Belgrad, anunțând o fuziune strategică cu PSTech

Endava, una dintre companiile de servicii IT cu cea mai rapidă creștere, cu peste 1.900 de angajați la nivel de grup, având sediul principal în Londra, birouri în New York, Atlanta, Frankfurt și centre de livrare în România, Moldova și Macedonia, a anunțat o fuziune strategică cu PSTech, furnizor de servicii IT din Serbia, cu peste 330 de angajați specializați în dezvoltare software și soluții pentru clienți din Silicon Valley și regiunea Europei nordice.

Această fuziune va consolida capacitatea Endava de a livra din regiunea Adriaticii proiecte de dezvoltare software către clienți la nivel internațional, astfel facilitând și mai mult accesul clienților la talentul IT din Europa Centrală și de Est și oferindu-le totodată oportunități de carieră specialiștilor IT din Serbia, unde intenționează să devină unul dintre cei mai importanți angajatori din domeniul IT.

În urma fuziunii, compania va avea peste 2.250 de angajați și va urma un model de livrare de succes, ce combină excelența în inginerie software a specialiștilor din Europa Centrală și de Est cu expertiza de business în industrii cum ar fi bănci, plăți electronice, asigurări, retail, telecomunicații și media.

PSTech și Endava își unesc astfel forțele în vederea creșterii oportunităților de dezvoltare pentru ambele organizații. Endava a înregistrat o creștere cu 50% a veniturilor din anul financiar 2013 – 2014 și o creștere similară a numărului de angajați în centrele din Europa Centrală și de Est. Endava se numără printre cei mai activi angajatori IT din regiune, având centre de livrare în principalele hub-uri IT din zonă: București, Cluj-Napoca, Iași, Chișinău și Skopje. În România, Endava a fost recunoscută 2 ani consecutiv ca unul dintre cei mai buni angajator din IT, datorită investițiilor semnificative în dezvoltarea profesională a angajaților și adoptarea unei culturi organizaționale ce promovează învățarea și împărtășirea de cunoștințe.

Strategia de creștere a Endava se concentrează pe continuarea dezvoltării locațiilor deja existente, precum și extinderea în noi locații, pentru a răspunde cererii din partea clienților. În 2014, Endava a deschis un birou la Frankfurt, în urma fuziunii cu o companie germană de servicii IT și consultanță de business, și și-a consolidat prezența în Statele Unite prin deschiderea unui nou birou de vânzări în Atlanta. Recent, compania a inaugurat un nou centru de livrare în Skopje, Macedonia.

Echipele din Belgrad vor spori în mod semnificativ prezența Endava în regiune. Cu o comunitate de peste 50.000 de specialiști IT și mai mult de 3.500 de absolvenți în fiecare an, Serbia este un hub IT recunoscut pentru talentul inginerilor, cunoștințele excelente de limba engleză, conexiuni bune cu capitalele europene, precum și un fus orar ce îi permite o bună coordonare cu clienții din țările nordice.

Prin parteneriate pe termen lung cu clienți precum Cisco Systems, Sony Mobile, Adobe Systems și Plantronics, PSTech a creat de-a lungul timpului un model de livrare apreciat de clienți din Silicon Valley, o piață deosebit de atractivă pentru Endava.

„Această fuziune este o mișcare strategică prin care dorim să ne consolidăm poziția în regiunea Adriaticii, continuând astfel investițiile începute odată cu inaugurarea centrului de livrare din Macedonia. Belgradul va deveni un centru de livrare important pentru noi. Ne așteptăm să creștem în această locație, cu scopul de a deveni un angajator de top în regiune, la fel ca în cazul celorlalte centre Endava din Europa Centrală și de Est. Credem că împreună vom putea să creștem portofoliul de clienți obținut în urma acestei fuziuni și să câștigăm noi clienți prin valorificarea experienței echipelor din Belgrad în ceea ce privește colaborarea cu companii de top din domeniul tehnologiei și clienți de pe coasta de Vest a Statelor Unite”, a spus John Cotterell, CEO Endava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.