Englezii ignora locurile de muncă plătite cu 16.000 de lire sterline pe an. Patronul caută candidaţi şi în România

Cetăţenii britanici nu s-au arătat prea interesaţi să ocupe un loc de muncă plătit cu 16.000 de lire sterline (peste 19.000 de euro) pe an oferit de o companie, care în acest context se va îndrepta spre România în speranţa că va reuşi să găsească un candidat potrivit.

BRITAIN-ECONOMY-UNEMPLOYMENT
Foto: AFP/Mediafax

Doar două persoane şi-au depus candidaturile pentru acest loc de muncă la compania lui Jason Harris, dar niciuna dintre ele nu era potrivită, relatează Daily Express, în ediţia electronică. În plus, una dintre ele a venit cu o oră întârziere la interviu şi a părut interesată doar de semnarea documentelor pentru a nu pierde ajutorul social.

Harris crede că şomerii britanici se simt mult prea bine să trăiască pe spatele statului încât să se mai deranjeze să mai caute locuri de muncă.

În acest context, el se aşteaptă la un interes sporit din România şi Bulgaria, dar vorbeşte cu agenţii din toată Europa. „După cea mai profundă recesiune din memoria recentă, multe companii încearcă să îşi crească forţa de muncă dar este mai greu decât îşi poate imagina cineva”, afirmă el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.