Englezii îşi vând vinul pentru a face rost de bani

vinuriGuvernul din Marea Britanie intenționează să vândă peste 50 de sticle din vinul vechi pe care îl deține, într-o încercare de a strânge bani pentru a reduce cheltuielile extravagante. Unele vinuri ar putea fi cumpărate cu 7.500 de dolari sticla, scrie Reuters.

Vinul din crama Guvernului britanic este folosit pentru a-i servi pe oaspeții străini importanți care sosesc în Marea Britanie, cun sunt șefi de stat, miniștri sau reprezentanți ai caselor regale. Peste 200 de evenimente de acest gen au loc în fiecare an.

Crama conține 38.000 de sticle de vin și băuturi spirtoase, care au o valoare de piață estimată la 4,5 milioane de dolari, potrivit unui raport. Încă din 2010, Guvernul a recomandat reprezentanților cramei ca aceasta să se autofinanțeze pentru a nu mai înghiți banii contribuabililor, însă până acum planul nu a dat rezultate.

Casa de licitații Christie’s a anunțat că Guvernul va vinde 54 de sticle de vin, pe care acesta speră să obțină 98.000 de dolari. Printre cele mai scumpe vinuri care vor fi scoase la licitație se află un vin franțuzesc din anul 1961, care s-ar putea vinde cu 7.500 de dolari sticla, potrivit specialiștilor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.