Eșec drastic pentru „U” BT Cluj la Oradea, dar rămâne în continuare pe locul 2 în Grupa Roșie!

U-Banca Transilvania a suferit un nou eșec usturător după o serie de cinci victorii consecutive, vineri, 29 martie, pe terenul campioanei en-titre, CSM CSU Oradea, scor 75-63 (20-16, 19-21, 21-15, 15-11). Partida a contat pentru penultima etapă a sezonului regulat.

Bihorenii au deschis scorul prin Valeika, dar trupa lui Mihai Silvăşan a răspuns la atacul următor, graţie lui Jason Washburn. Încărcătura partidei s-a simţit încă din debut, astfel că cele două echipe nu s-au întrecut în reuşite pe tabela de marcaj. De altfel, după cinci minute din meci, se înscriseseră numai 19 puncte. Markovic şi Valeika au apăsat piciorul pe pedala de acceleraţie, ajutându-şi echipa să încheie în avantaj primul sfert, scor 20 la 16.

După ce Markovic a distanţat-o pe CSM CSU la şapte lungimi, 28 la 21, Mihai Silvăşan a cerut un time-out inspirat. Nana Foulland şi Alhaji Mohammed au avut contribuţii în atac, iar U-Banca Transilvania a preluat conducerea, scor 28 la 29. S-a mers ulterior cap la cap până la pauză, când Oradea a condus la distanţă de o posesie, scor 39 la 37.

Reveniţi de la cabine, gazdele au beneficiat de prestaţii remarcabile din partea lui Khris Richard sau Giordan Watson. Americanii au distanţat-o pe CSM CSU şi la 12 puncte, pe finalul actului trei. Dykes, Kuti şi Foulland au încercat să limiteze ecartul în sfertul patru, însă fără succes, iar CSM a obţinut primul succes al sezonului în faţa Clujului.

Cei mai buni marcatori ai clujenilor au fost Dykes (14 puncte, 4 recuperări), Kuti (10 puncte, 2 assisturi) și Foulland (8 puncte, 8 recuperări).

Pentru „studenți” urmează o nouă deplasare, pe terenul marii rivale, CSU Sibiu.

„Felicit echipa din Oradea. Au fost mai buni ca noi și au meritat victoria. Din păcate intensitatea noastră nu a fost la nivelul pe care îl doream. Nu am arătat ca o echipă care ne dorim locul întâi, mai degrabă Oradea a arătat așa chiar dacă ei nu aveau nici o miza la acest meci. Trebuie sa învățam din greșeli, iar la meciurile decisive pentru trofee sa nu le mai repetăm.

Tony Easley a plecat chiar de la încălzirea meciului. Pentru el e un eveniment foarte important și anume nașterea primului său copil. Chiar înainte de meci a fost sunat de soție ca trebuie sa nască. Îi dorim multă sănătate copilului și soției. Ne bucurăm pentru ei”, a declarat antrenorul Mihai Silvășan la finalul meciului de la Oradea.

Foto © Sandor Manases / u-bt.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.