„U” Cluj, învinsă la Ploiești de Petrolul! Primul eșec după 19 de etape pentru „studenți” în Liga a 2-a!

Universitatea Cluj a pierdut, la limită, derby-ul cu Petrolul Ploiești, sâmbătă, 30 martie, scor 1-0 (1-0), pe stadionul „Ilie Oană”, și rămâne pe locul 3 în Liga a 2-a, cu 57 de puncte.

Susținuți de un grup de 300 de fani care au făcut deplasarea la Ploiești, „studenții” pregătiți de Bogdan Lobonț au avut o evoluție dezamăgitoare, fără prea multe situații notabile de gol. Pîrvulescu a semnat una dintre primele semi-ocazii a clujenilor, expediind un șut care a prins pământul înainte ca Lungu să respingă balonul în lateral (5) și tot el a realizat o acțiune care a dus la execuția în forță, dar necadrată, a lui Taub (27).

Petroliștii au reușit să deschidă scorul în minutul 29, cu un golazzo de senzație din foarfecă a lui Robert Moldoveanu, după o centrare în careu a lui Șaim, iar super-execuția l-a prins puțin ieșit pe Dur-Bozoancă din poartă. Imediat, la cealaltă poartă, Gavra a încercat să îl imite, însă a trimis modest, iar „lupii galbeni” au intrat la cabine în avantaj (30).

Pe rând, Moldoveanu, Chindriș și Pușcaș și-au creat mai multe situații de 2-0 în partea a doua și i-au dat emoții lui Dur-Bozoancă. „U” a replicat extrem de târziu, prin nou-intratul Hațiegan, dar Lungu s-a întins și a respins de lângă bară (81). Lucrurile s-au complicat și mai mult pentru Universitatea, care a încheiat partida în zece oameni, după ce Berci l-a faultat din spate pe Șaim și a văzut al doilea „galben” (89). S-a încheiat 1-0, iar Bogdan Lobonț a pierdut primul său joc pe banca „studenților” din 2019.

Sâmbăta viitoare, la ora 19:30, în 6 aprilie, pe Cluj Arena va veni CS Mioveni. Biletele sunt deja disponibile online.

Echipele de start:

Petrolul Ploiești: C. Lungu – Borţa, Ghinga, Cr. Puşcaş, Ţigănaşu – Bucşa, Kozoronis (M. Chindriş 46′) – Şaim Tudor, Laur. Marinescu (cpt.)(Sarris 84′), Rob. Moldoveanu – Arnăutu (Bg. Rusu 79′)

Rezerve neutilizate: Bolboaşă – Alb. Olaru, Ştefănescu, Ţicu
Antrenor: Gheorghe Mulţescu

„U” Cluj: Dur-Bozoancă – Andr. Cordoş, Abrudan, Berci – Al. Coman, Gab. Giurgiu (cpt.)(Axente 60′), Sepsi, Taub – Nic. Pîrvulescu, Gavra (G. Florescu 77′), N. Janos (Haţiegan 65′)

Rezerve neutilizate: Iul. Dinu – I. Ursu, Căpuşă, K. Twumasi
Antrenor: Bogdan Lobonţ

Aveam nevoie de mai mult curaj și agresivitate ca să ne impunem la Ploiești, dar per total am făcut un joc bun. Nu reproșez nimănui nimic după rezultatul din această seară, băieții s-au dăruit, însă e clar că putem mai mult de atât și le voi reaminti acest lucru. Atmosfera a fost superbă și vreau să văd un asemenea public pe toate stadioanele din Liga 1 și Liga 2. Ambele galerii au fost minunate. Îmi pare rău pentru această înfrângere, îmi pare rău pentru suporterii noștri, dar trebuie să mergem înainte, a declarat antrenorul Bogdan Lobonț.

Foto © Răzvan Păsărică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.