Eugen Trică revine în Gruia ca antrenor. „Obiectivul meu e victoria cu Astra marţi”

Înfrângerea de vineri seară cu Pandurii, scor 2-3, i-a fost fatală portughezului Paolo Sergio, fiind demis de conducerea din Gruia şi înlocuit cu Eugen Trică (36 ani), care a devenit astfel cel mai tânăr antrenor din Liga 1.

foto gsp.ro
foto gsp.ro

Lusitanul era singurul antrenor străin rămas în Liga 1 şi al 29-lea tehnician schimbat în actualul sezon. Acesta a venit la CFR în luna octombrie 2012 şi a fost demis după o serie de 9 meciuri fără victorie, dintre care 7 în campionat. Ultima partidă câştigată de CFR datează din 9 decembrie 2012, 3-2 cu Ceahlăul Piatra Neamţ pe teren propriu.

Finanţatorul Arpad Paszkany l-a confirmat sâmbătă pe Trică în funcţia de principal şi a precizat motivele care au dus la înlăturarea lui Paolo Sergio.

„Lipsa de rezultate îl înlătură pe antrenor, chiar dacă acest aspect e nedrept cîteodată. Rezultatele negative din 2013 se datorează în proporţie de 99% jucătorilor, care m-au dezamăgit extrem de tare. Sînt extrem de dezamăgit de maniera şi atitudinea cu care au abordat fiecare partidă. Nu doresc să iau responsabilitatea de pe capul jucătorilor, deşi nu pot să trec cu vederea greşelile individuale, care sînt doar „meritele” lor. În istoria CFR-ului, de cînd am preluat clubul, nu am avut niciodată nouă meciuri, din care şapte în campionat, fără victorie”, a declarat patronul vişiniilor pentru citynews.ro.

Eugen Trică a evoluat pentru CFR în calitate de jucător în sezonul 2007-2008, aducându-şi contribuţia la obţinerea primului event din istoria clubului.

„Mă bucur extrem de tare, le mulţumesc şefilor de la CFR că s-au gîndit la mine. E o şansă foarte mare şi trebuie să profit din plin de ea. În acelaşi timp, le mulţumesc celor de la Juventus Bucureşti. Obiectivul scurt şi urgent e cîştigarea partidei de marţi cu Astra, din Cupa României”, a declarat noul antrenor al CFR-ului.

CFR Cluj va întâlni marţi, 16 aprilie, pe teren propriu, formaţia Astra Giurgiu, în cadrul semifinalelor Cupei României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.