„EuroCampionii” PNL au fost prezentaţi la Cluj. FOTO/VIDEO

Partidul Naţional Liberal şi-a prezentat, sâmbătă, candidaţii pentru alegerile europarlamentare din 25 mai, într-o sală arhiplină a Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca.

candidati europarlamentare PNL 2014

Mai multe fotografii

PNL porneşte în cursa pentru europarlamentare cu şase candidaţi, aceştia sunt: Norica Nicolai, Renate Weber, Ramona Mănescu, Eduard Helving, Cristian Buşoiu şi Adina Vălean.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi-a început discursul de la Cluj cu câteva glume, primind aplauzele simpatizanţilor.

„Mă bucur să fiu într-un grup de ardeleni, e statistic şansa cea mai mare să fie mai puţini pesedişti, dar nu se poate nega că au şi ardelenii părţile lor bune. Mă bucur în mod special să fiu la Cluj, un oraş pe care îl îndrăgesc, îl respect şi care mă fascinează şi care îmi stârneşte curiozitatea, care oferă mereu şi mereu câte ceva, Emil Boc spre exemplu, o ţară întreagă vă iubeşte pentru asta, Ioan Rus, Vasile Dâncu şi alţii, dar lăsând gluma la o parte, e un loc care este bogat în oameni, în personalităţi şi în grupuri.

Aceşti oameni pe care îi vedeţi aici, plus colega noastră Adina Vălean, care mi-a dat misiunea să vă salut, ea fiind la Călăraşi la o altă acţiune, sunt, din punctul meu de vedere, cei mai realizaţi membrii ai partidului, în sensul că sunt oamenii care beneficiind de şansa de a face cu adevărat politică, în sensul european, în zilele noastre, sunt oameni care în fiecare zi au sentimentul că au mai pus o cărămidă la o construcţie. Sunt oameni care, aşa cum aţi văzut şi astăzi, ştiu cu precizie să spună la capătul unui ciclu electoral ce au făcut pentru cetăţenii români. E o şansă pe care noi o avem mult mai greu. Sunt onorat să fiu colegul lor. Sunt sigur că ne vor reprezenta cu cinste şi cu eficacitate. Avem şi un program finalizat, pe care candidaţii noştri l-au făcut, ajutaţi şi de alţi specialişti, şi care va fi dat publicităţii în câteva zile, care va fi discutat pe timpul campaniei electorale şi sper ca măcar noi să o facem dacă la televiziuni, care au alte preocupări.

Sunt oameni mai mulţi decât ne închipuim, unii din ei simpli şi modeşti care cunosc probleme europene, care au întrebări şi care sunt interesaţi să discute despre ceea ce oameni trimişi de dumneavoastră aici vor face în Parlamentul European. Avem acest program intitulat „Performanţă, naţiune, libertate”, care face parte dintr-un proiect mai amplu, aproape amplu, pe care PNL l-a construit încet încet, în cei 4 ani în care am stat neademeniţi în opoziţie. Nu e adevărat ce se tot spune la toate răscrucile, unde niciodată nu se discută despre proiecte, dar unde se reclamă întotdeauna aşa zisa lipsă a proiectelor de ţară, a proiectelor naţionale.

Trebuie să câştigăm atât cât ne-am propus la aceste alegeri, astfel încât să fie limpede pentru toţi cei care vor altceva decât s-a apucat PSD-ul, iar să facă şi vor altceva decât a făcut Traian Băsescu, să aibă cui da votul, să înţeleagă că există un partid suficient de puternic, nu doar bine intenţionat, pentru a putea polariza speranţa.

Domnul Ponta vorbeşte de un preşedinte liniştit, cuminţel, care să cumpere covrigi cu Dragnea (n.r. Liviu Dragnea). Eu le dau câţi covrigi vor ei, dar să fie limpede, atâta vreme cât românii nu doresc să-şi aleagă un preşedinte care doar să facă poze la ocazii, doresc să aleagă un preşedinte care să aibă un rol major în fruntea statului român. Eu vreau să fiu preşedintele României, nu vreau să fiu un preşedinte momâie care să asiste la modul în care diverşi domni îşi taie bucăţi din România aşa cum au tăiat fier vechi şi fac cu ea ce vor”, au fost cuvintele liderului PNL în faţa simpatizanţilor la Cluj-Napoca.

Norica Nicolai, candidatul PNL regiunii de Nord-Vest la Europarlamentare

Ramona Mănescu

Renate Weber

Cristian Buşoiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.