Europarlamentarul Daniel Buda îi invită pe români să consume fructe şi legume autohtone

Europarlamentarul PNL Daniel Buda își continuă și anul acesta demersul început în regiunea de Nord-Vest a Transilvaniei prin care încearcă să-i convingă pe români să consume produse româneşti și să susținută producția autohtonă, în cadrul campaniei „Mănânci produse româneşti, mănânci sănătos!”.

daniel buda

Țara noastră produce anual 5 milioane de tone de fructe şi legume, dar cu toate acestea, peste 90 % din fructele şi legumele de pe rafturi sunt produse din import, anunță europarlamentarul Daniel Buda în mesajele lansate în cadrul campaniei.

Eurodeputatul PNL spune că vrea să-i încurajeze pe români să consume produse româneşti, atrăgând atenţia că prin stimularea consumului de fructe şi legume româneşti sunt sprijiniţi producătorii autohtoni să se dezvolte iar pe de altă parte românii pot să redescopere gustul autentic al fructelor şi legumelor autohtone.

Campania a fost lansată anul trecut, iar în cadrul ei europarlamentarul Daniel Buda a stat de vorbă cu cetăţenii în cadrul sărbătorilor agricole şi a distribuit materiale informative şi fructe.

Consumul de fructe şi legume are mai multe avantaje pentru organismul omului. Sunt unica sursa naturală de vitamina C, foarte importantă pentru menţinerea stării de sănătate, a capacităţii de muncă şi a unei rezistenţe normale faţă de boli. Ele asigură între 60 şi 80 % din necesarul de vitamine al organismului. Totodată ele conţin toate substanţele minerale necesare în alimentaţie.

Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică în anul 2012, România se afla pe ultimul loc la consumul de fructe, cu doar 7 kg de portocale, 5 kg de mere şi 2 kg de pere pe cap de locuitor, faţă de consumul mediu european, care este de 57 de kg pe cap de locuitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.