Evenimente dedicate împlinirii a 169 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu vor avea loc marți la Cluj-Napoca

Municipalitatea organizează marți, 15 ianuarie 2019, o serie de evenimente dedicate celor 169 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu.

Astfel, marți, începând cu ora 11:00, va avea loc ceremonia depunerii de jerbe de flori la statuia lui Mihai Eminescu din fața Teatrului National Cluj-Napoca, cu ocazia omagierii memoriei Poetului Naţional şi a sărbătoririi Zilei Naționale a Culturii Române.

După ceremonia depunerii de jerbe de flori, va urma un spectacol liric în foaierul Teatrului Național, cu participarea artiştilor de la Teatrul Naţional Cluj-Napoca şi Opera Nationala Romana Cluj-Napoca.

Recitalul de lieduri și poeme românești marchează atât data nașterii poetului național al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889), cât și simbolizanta Zi a Culturii Naționale.

Abordând un repertoriu de lieduri scrise de către compozitorul Eugen Doga pe versurile iubitei „Luceafărului poeziei românești” – Veronica Micle – cele două soliste, actorii invitați și pianiștii acompaniatori vor părăsi, cu acest prilej, scena și sălile de studiu, pentru a învălui spațiul foyer-ului cu sonorități lirice care să vă încânte auzul”, transmit reprezentanţii instituţiilor de cultură.

Spectacolul se încheie la 12:45.

Intrarea este liberă. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.