Examene în pandemie. Ministerul Educației informează ce se întâmplă cu Evaluarea Națională și Bacalaureanul!

Ministrul Educației, Monica Anisie, a venit luni, 27 aprilie, cu precizări importante cu privire la examenele naționale din acest an.

Astfel, Evaluarea Națională va începe în 15 iunie, iar Bacalaureatul în 22 iunie. Examenele naţionale, Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională se vor susţine conform cu programa anunțată.

Examenele se vor desfășura cu cel mult 10 elevi în clasă, în condiții de respectare a distanțării.

De asemenea, ministrul a precizat că examenul de Bacalaureat va începe cu probele scrise și se vor încheia cu probele orale

Monica Anisie a precizat că, deși școlile rămân închise și se va învăța în continuare la distanță, elevii din clasa a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anii de final de ciclu profesional și postliceal pot reveni în clase pe 2 iunie, pentru două săptămâni, pentru a face pregăture pentru examenele naționale.

„În ceea ce priveşte reluarea activităților, elevii din clasele a VIII-a a, a XII-a, anii de final de ciclu la învățământ profesional de zi pot reveni în unităţile de învăţământ începând cu 2 iunie doar pentru 2 săptămâni. Se vor realiza în această perioadă numai actvități de pregătire şi consiliere pentru examenele naţionale. Pentru elevii cu probleme de sănătate sau care au acasă persoane cu risc de îmbolnăvire, prezența la școală va fi optională, iar decizia va aparține părinților. În această situație, pregătirea elevilor se va face în sistem online”, a spus ministrul Monica Anisie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.