EXCLUSIV. Adrian Munteanu continua sa isi trateze angajatii ca pe niste SCLAVI, chiar si la Bucuresti

eClujeanul.ro a intrat in posesia unei marturii realmente socante despre felul cum a fost tratata o tanara care a muncit 9 ore pe zi ca ospatar la Janis Centrul Vechi din Bucuresti, dar nu a vazut nici un ban pana in ziua de azi, inventandu-se tot felul de scuze penibile, cum ar fi: ca nu a trimis corect pe Facebook cate ore a lucrat, ca nu s-au numarat orele lucrate de ea la Cluj, desi localul este in Bucuresti si asemenea baliverne.

Patronul Adrian Munteanu i-a spus tinerei, extrem de nonsalant, ca ea nu figureaza ca si angajat la Janis si ca ea pentru el, practic, nu exista, in conditiile in care a muncit la Janis Centrul Vechi din Bucuresti o luna si jumatate, iar in fotografia de mai jos tanara apare chiar si in uniforma de Janis.

cristina-janis-centrul-vechi-bucuresti

 

Redam integral marturia primita de redactia noastra despre felul cum la Janis se practica cea mai noua forma de sclavie a anului 2014

Aţi chemat-o astăzi pe Cristina la Janis ca să îi plătiţi salariul şi când a ajuns acolo i-aţi spus că nu o cunoaşteţi! Să vă fie ruşine, domnule ADI MUNTEANU!

Nu am crezut că poate exista aşa ceva!

Se întâmplă azi în Bucureştiul anului 2014, se numeşte SCLAVIE sau exploatarea omului de către om. Pe foarte scurt (pe lung va fi scris pentru autorităţi): Cristina a găsit un job de vară. Primul ei job. A fost angajată ospătar la Janis Pub Centrul Vechi timp de aproximativ o lună şi jumătate, muncind minim 9 ore/zi, maxim 14.

Nu a primit NICIUN leu din salariu inventându-se tot felul de motive, că nu s-au numărat orele lucrate de ea la Cluj (patronul ar fi de acolo), că ea nu a trimis corect pe FACEBOOK câte ore a lucrat… !!! … că….că…că…

Am fost acum două săptămâni, am vorbit cu domnişoara Beatrice (un manager), a promis că se rezolvă şi problema cu salariul şi problema cu nesemnatul contract….Astăzi primeşte Cristina un mesaj de la domnişoara Maria (alt manager) să se prezinte la Janis, să dea un test şi dacă ia la test peste 8 îşi primeşte salariul, dacă nu, nu!!!!!!

Cristina a mers astăzi la Janis cu gândul că îşi va lua banii pentru sutele de ore muncite pentru aceşti NEMERNICI. Efectiv nu i-au dat niciun leu. Domnul ADRIAN MUNTEANU care împărţea banii ia spus că ea, Cristina nu figurează că a lucrat pentru Janis, că ea pentru ei nu există. …şi a dat-o pur şi simplu afară.!

Vor plăti cu vârf şi îndesat aceste JEGURI ce administrază terasa Janis pentru faptul că şi-au bătut joc de o tânără, prima ei experienţă se pare că a fost una de rahat. Abia aştepta să îşi ia banii să-şi cumpere ce rechizite vrea ea, din banii munciţi de ea. Sigur ea îşi va lua rechizitele dorite şi fără banii nemernicilor de la JANIS şi SIGUR terasa Janis va da banii ce i se cuveneau Cristinei (şi poate mai mulţi chiar) pe amenzi.

Habar nu am încă cui şi cum voi adresa plângeri , dar promit să o fac!!!

Domnişoara Ada (manager), domnişoara Beatrice (manager), domnişoara Maria (manager) şi arogantul domn ADI MUNTEANU sigur veţi plăti pentru acest comportament golănesc!

Nu aveaţi niciun drept să o trataţi pe Cristina ca pe o sclavă. — la Janis Pub Centrul Vechi.

Cristina nu este singura care nu şi-a primit salariul, majoritatea angajaţilor de la Janis, în afară de faptul că sunt trataţi ca nişte slugi, primesc salariul în funcţie de poftele patronilor, ei, angajaţii, sunt tineri, unii studenţi, nu au bani să-şi plătească chiria, nu au părinţii în Bucureşti. Nu se pot apăra şi nu are cine să-i aperem, deci, stau săracii şi îndură umilinţă pe munca lor.

„Da, este adevarat. Unele persoane de la conducere se purtau si se poarta urat cu angajatii. Din aproape orice ti se spune ca esti dat afara sau ca ti se taie tura. Se ţipa la tine, iar daca incercai sa explici ceva erai acuzat ca esti nesimtit, si efectiv nu puteai sa dai nicio explicatie. M-a deranjat foarte tare atitudinea domnului Adrian, care nici nu a mai vrut sa discute cu mine pentru ca nu aveam o cerere de demisie. Am incercat sa.i spun ca nu am contractul semnat, dar nu m.a crezut, indiferent cat de tare am incercat sa.l conving. Orice ii spuneam, sau orice il intrebam, spunea ca nu stie, ca nu e treaba dânsului, apoi mi.a spua sa ies afara si sa.l las ca are treaba si sa vorbesc cu managera care stia ceva de mine, deoarece cea care ma angajase ii spusese ca nu stie nimic de mine. In concluzie, nu mi-au dat sa semnez niciun contract, nu mi-au dat niciun leu din salariu, trimitandu-ma mereu de la un manager la altul”, scrie Cristina pe Facebook, care confirma spusele de mai sus.

Ii rugam insistent pe toti angajatii grupului Janis, fie din Cluj, fie de la Bucuresti, sa iasa in fata, fara frica, sa ne trimita relatari despre cum sunt tratati de Adrian Munteanu. Adresa de email este aceeasi, [email protected], nu ezitati sa ne contactati, fie si sub protectia anonimatului.

Janis Centrul Vechi a fost deschis la inceputul anului in curs si se afla pe strada Franceza, nr. 9 din Bucuresti. Grupul Janis este un lant de localuri cu sediul central in Cluj-Napoca, detinut de Adrian Munteanu si Florin Opris.

Ca intotdeauna, asteptam dreptul la replica pe [email protected] al conducerii Janis. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.