Exerciții lunare de testare a alarmelor în caz de dezastru! Când vor avea loc?

În urma unui comunicat remis presei de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), se va desfăşura, lunar, exerciţii pentru testarea şi verificarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă.

„Începând de luna aceasta, unitatea noastră, în colaborare cu autoritățile locale, vor desfășura lunar exerciții pentru testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă. În toate județele țării vor avea loc exerciții pentru verificarea funcționării mijloacelor de alarmare a populației, în vederea centralizării permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înștiințare, avertizare și alarmare, precum și pentru pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale”, transmite ISU Cluj.

Exercițiul de testare va avea loc în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10.00 — 11.00, urmând să fie acționate sirenele de alarmare publică existente la nivel național. Simulările vor începe de astăzi și vizează atât verificarea echipamentelor care pot fi acționate în mod centralizat (simultan), dar și a celor cu acționare locală.

„Prin modul de acționare mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice”, mai spun pompierii clujeni.

De asemenea, în perioada 18-21 aprilie, IGSU a desfășurat, la nivel național, cel mai amplu exercițiu de testare a sirenelor care anunță situațiile de protecție civilă. Timp de patru zile au fost verificate 6.680 de sirene, din totalul celor 7.713 de mijloace tehnice de alarmare existente la nivel național.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.