Există o legumă care previne mahmureala şi protejează ficatul de alcool

Sparanghelul poate preveni mahmurelile şi protejează ficatul de toxinele din alcool, se arată în ultimul studiu al unui grup de cercetători din Coreea de Sud.

legume_inabusite_sparanghel_44438300

Cercetătorii de la Institutul pentru Ştiinţe Medicale şi de la Universitatea Jeju din Coreea de Sud au descoperit că mineralele şi aminoacizii din sparanghel previn apariţia mahmurelilor şi joacă un rol de protector al ficatului.

„Toxicităţile celulare au fost reduse în mod semnificativ atunci când am aplicat un tratament cu extract din frunze şi lăstari de sparanghel”, a explicat B.Y. Kim, coordonatorul cercetării.

„Aceste rezultate oferă dovezi ce atestă existenţa unor funcţii biologice ale sparanghelului care ajută la reducerea efectelor negative ale alcoolului şi protejează celulele ficatului”, a adăugat cercetătorul.

Nu este prima oară când cercetările identifică efectele pozitive ale sparanghelului. Leguma este folosită şi ca medicament naturist, împotriva cancerului. În plus, funcţionează ca un diuretic şi combate inflamaţiile, potrivit Medical Daily.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.