Experiența lui Iosif în Inima Nepalului: O Poveste de 6 săptămâni în Kathmandu

Iosif a petrecut 6 săptămâni în capitala Nepalului, Kathmandu, în cadrul unui proiect de voluntariat AIESEC. A ales să meargă în această țară deoarece participa un curs unde erau și persoane din Nepal, și, cunoscând aceste persoane, și-a propus să viziteze Nepalul cel puțin o dată în viață.

Înainte de acest proiect, el lucra într-o corporație, iar când i s-a ivit oportunitatea de a merge în Kathmandu, nu a ezitat să o ia pentru a ieși din zona de confort și pentru a schimba rutina de la muncă.

Ce a vizitat în Kathmandu?

Programul proiectului, care era de luni până vineri, îi permitea să meargă și să viziteze destul de des diferite locuri unice din apropierea orașului, dar și din alte zone.

Unul dintre orașele pe care Iosif le-a vizitat în Nepal a fost Lumbini, un loc cu multă însemnătate și istorie, fiind locul de naștere al lui Buddha. Aici, el a vizitat „World Peace Pagoda”, fiind una dintre cele 8 construcții de acest fel din întreaga lume.

În Lumbini, a mai vizitat și „Maya Devi Temple”, monument protejat de UNESCO.

De asemenea, el a explorat jungla din Sauraha, unde s-a plimbat și a avut ocazia să vadă toate minunățiile junglei. În această localitate, a avut o experiență deosebită, dându-se cu canoe-ul și observând crocodilii foarte aproape de el.

De asemenea, a avut ocazia să vadă singura rezervație de rinoceri cu un singur corn, admirându-i din canoe.

O altă experiență de neuitat și pe care Iosif nu o va uita prea curând este parapantismul în Pokhara.

Cum e mâncarea în Nepal?

Ei mănâncă mult orez, acesta fiind alimentul de bază, pe care îl combină cu diverse alte ingrediente”.

Mâncarea nepaleză este condimentată și conține în mod frecvent chimen, cimbru și coriandru.

Iosif a aflat de la localnici că ardeiul iute verde este considerat mai sănătos și mai benefic decât cel roșu.

Ei preferă să consume alimente proaspete, preparate în mod tradițional și nu păstrează mâncarea pe mai multe zi, gătesc atât cât consumă în ziua respectivă„.

Cum a fost experiența în cadrul proiectului și cum l-au primit copiii?

Iosif a participat la proiectul de voluntariat Global Classroom, care se concentrează pe Obiectivul de Dezvoltare Durabilă 4, oferind educație de calitate în comunitățile subdezvoltate. El a predat engleză copiilor de gimnaziu sub forma unor povești, care conțineau tot ce trebuie învățat în limba engleză, de la adjective până la formele verbelor.

Copiii l-au așteptat cu nerăbdare ca el să ajungă să le predea și i-au dat chiar și scrisori de bun venit. Au fost foarte cooperanți; atunci când Iosif nu știa un cuvânt în limba lor, îl ajutau cu exemple ca să poată explica acel cuvânt.

Mi-au cerut să le povestesc de țara mea și am făcut-o, arătându-le și o scurtă prezentare. Au fost fascinați”.

De ce ai recomanda oportunitățile AIESEC tinerilor?

Recomand proiectele AIESEC pentru că prin acestea poți să ieși din zona ta de confort și să te confrunți cu situații la care nici nu te-ai fi gândit că vei ajunge vreodată, fiind nevoit să gândești rapid și eficient. Aceste oportunități te încurajează să gândești creativ, pentru că ești într-o țară complet nouă și trebuie să te adaptezi”.

Iosif a spus că, pe lângă că a cunoscut oameni noi și și-a făcut prieteni în Nepal, a avut ocazia să se descopere pe sine.

Dacă dorești să trăiești o experiență similară cu cea a lui Iosif, te poți înscrie aici: https://www.aiesec.org.ro/voluntariat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.