Experți din șase județe, implicați într-un proiect pentru copii cu diabet, reuniți la Cluj

15 experți – medici specialiști în diabetologie, pediatrie, asistenți sociali, psihologi, pedagogi, un jurist, precum și conducători ai unor organizații de profil vor participa sâmbătă, 27 februarie, la Cluj, la un workshop multidisciplinar care face parte dintr-un proiect dedicat copiilor cu diabet și familiilor lor.

diabet

Workshopul echipei multidisciplinare, intitulat „Dezbaterea aspectelor privind serviciul integrat medico-social dedicat copiilor cu diabet” și care are ca scop stabilirea un limbaj comun pentru îmbunătățirea stilului de viață a copiilor și tinerilor cu diabet, este organizat de asociația Mișcare de Tabără Yuppi, împreună cu partenerul Asociația Copiilor și Tinerilor cu Diabet din Județul Cluj și va avea loc sâmbătă, 27 februarie, de la ora 11, la Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu” (Aleea Retezat, nr. 4, Cluj Napoca).

La eveniment vor participa experți din Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Satu Mare, Zalău, Oradea și București.

În cadrul workshop-ului se dorește identificarea nevoilor sociale specifice, formarea unei echipe multidisciplinare de specialiști (medici, nutriționiști, asistenți sociali, pedagogi, psihologi, juriști etc.) de susținere și de oferire a unor servicii integrate copiilor cu diabet și implicit familiilor acestora. Serviciul integrat va consta într-o campanie de informare dedicat aparţinătorilor, consiliere peer-to-peer, tabere terapeutice şi grupuri de suport pentru părinţi, rezultatul final fiind un ghid practic din care atât părinţii, cât şi specialiştii din domeniu pot să se inspire cu privire la metodele şi instrumentele adecvate dezvoltării abilităţilor de viaţă a copiilor cu diabet.

Evenimentul de sâmbătă constituie prima activitate din cadrul proiectului „O viaţă împlinită cu diabet” Dezvoltarea unui serviciu integrat de suport medico-social pentru întărirea abilităţilor de viaţă a copiilor şi tinerilor cu diabet insulino-dependent din 7 judeţe”. Proiectul a fost inițiat cu scopul de a crea cadrul necesar pentru a oferi servicii complete familiilor în care trăiesc copii/tineri cu diabet. Ne dorim ca viaţa copiilor cu diabet să fie mai bună, mai fericită.

Asociația Mișcare de Tabără Yuppi organizează tabere terapeutice pentru copii între 7-17 ani cu diabet, artrită juvenilă și boli oncologice. Tabăra Yuppi oferă un loc vesel și iubitor pentru copiii cu boli cronice și grave, unde ei pot să-şi redescopere resursele interne. Până în prezent peste 300 copii cu boli cronice și grave au beneficiat de oportunitățile oferite de taberele noastre transformaționale.

Asociația Copiilor și Tinerilor cu Diabet din Județul Cluj este o asociatie inființată în urmă cu 10 ani, cu scopul de a ajuta copiii, tinerii cu diabet si familiile acestora. Ajutorul constă în donarea de bandelete, în special, carte de specialitate, alimente, consiliere la nevoie.

Proiectul „O viaţă împlinită cu diabet” – Dezvoltarea unui serviciu integrat de suport medico-social pentru întărirea abilităţilor de viaţă a copiilor şi tinerilor cu diabet insulino-dependent din 7 judeţe este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.