Expoziția de fotografie „Traian Vuia – pionier al aviației mondiale”, sâmbătă, la sediul Radio Cluj

Sâmbătă, 19 martie 2016, începând cu ora 11:00, Asociaţia Română pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii (ARPIA) Cluj, în parteneriat cu Radio România Cluj, vă invită, să participati la vernisajul expoziției de fotografie: „TRAIAN VUIA – PIONIER AL AVIAȚIEI MONDIALE”.

Afis ARPIA 19 martie 2016Evenimentul este prilejuit de aniversarea a 110 ani de la primul zbor din lume, cu un avion care a decolat cu mijloace proprii de bord, realizat de Traian Vuia, în data de 18 martie 1906, la Montesson-Paris.

Activitatea culturală va fi deschisă cu două evocări susținute de președintele ARPIA Cluj, Cpt. c-dor av. (r) Laurențiu BUZENCHI: „Traian Vuia – constructor, pilot, inginer și patriot român” și de prof. dr. Ovidiu Muntean, de la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei: „Automobilul-aeroplan, VUIA 1 – LILIACUL, detalii constructive”.

Expoziția de fotografie va fi găzduită în Foaierul Radio România Cluj, din str. Donath, nr. 160 și va fi deschisă publicului până la data de 10.04.2016.

În același context, începând cu ora 12:30, Asociaţia Română pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii Cluj, anunță desfășurarea (în Sala Radio) a Adunării generale anuale a ARPIA Cluj.

Sunt așteptați să participe: membrii ARPIA Cluj, cadre militare active și în rezervă, oficialități locale, reprezentanți ai mediului academic, elevi și studenți, reprezentanți media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.