Familia Universităţii Cluj, împreună la final de an 2017! Clubul cu cei mai mulţi membri „socios” din România

O parte din marea familie a Universităţii Cluj s-a reunit miercuri seara, 6 decembrie, la Grand Hotel Italia, pentru recepţia de final de an a clubului „alb-negru”, în cadrul căreia s-au depanat amintiri, s-a cântat, s-au făcut poze şi planuri pentru anul viitor.

Dacă anul trecut, la întâlnirea de sfârşit de an domnea o stare de incertitudine şi neîncredere în rândul fanilor cu privire la proiectul de revitalizare a clubului alb-negru greu încercat de-a lungul timpului, în acest an speranţele s-au reaprins şi ambiţiile au crescut, echipa este mai bine sudată, beneficiază şi de sprijinul unui grup important de parteneri, ocupă prima poziţie în eşalonul al treilea, este o favorită certă la promovarea în Liga a 2-a, dar mai e mult de muncă până la îndeplinirea obiectivului de a ajunge la Centenarul din 2019 în prima ligă, multe investiţii de realizat la capitolul achiziţii şi în Centrul de Copii şi Juniori.

Nu au lipsit de la această reunire de final de an veteranii Remus Câmpeanu şi Valer Bondor (nea Titi).

Pragmatic ca de obicei, managerul echipei, Ioan Ovidiu Sabău, a făcut o radiografie de câteva minute a acestui an al Universităţii şi a mulţumit tuturor sponsorilor, partenerilor, staff-ului, antrenorilor, jucătorilor şi suporterilor pentru implicare şi susţinere. Au mai luat cuvântul căpitanul Gabi Giurgiu, reprezentantul sponsorului Alexandrion, Valentin Popescu, vicepreşedintele clubului, Cosmin Irimieş, doi reprezentanţi ai suporterilor, Bogdan Blaga şi Ciprian Stoica, respectiv preşedintele clubului, Radu Constantea.

Pe modelul mult mai titratelor formaţii Bayern Munchen sau Barcelona, Universitatea Cluj a implementat și ea proiectul „socios” și a ajuns în acest moment la 1200 de membri cotizanţi, care plătesc anual 100 lei, devenind clubul cu cei mai mulţi „socios” din România.

Momentele muzicale au fost asigurate de cursanţii Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

„E o bucurie mare să fim împreună, aşa a fost mereu Universitatea, o mare familie, famlia ‘U’. A trecut mai bine de un an de când a început o nouă etapă în viaţa clubului pe care cu toţii îl iubim, eu ca manager sportiv am simţit mereu aproape de echipă. Când proiectul care a adunat la un loc universităţile, primăria şi sponsorii a devenit viabil unii au spus că Universitatea Cluj va pleca de la zero fiindcă structura formată nu avea datorii. Universitatea nu avea cum să pornească de la zero fiindcă voi, suporterii, îi eraţi alături, inimă lângă inimă, voi ne-aţi motivat şi ne-aţi dat încredere.

Vă mulţumesc şi sunt mândru să fac parte din această minunată comunitate. Drumul nu a fost uşor, dar oraşul şi brandul Universitatea au un mare potenţial, există resurse să se asigure condiţii de performanţă, iar ‘U’ să revină acolo unde îi este locul. Când am început aveam stadion, dar nu aveam echipă, am construit-o post cu post, ne-am bucurat de victoriile şi golurile din Liga a 4-a, dar desigur mai dificil este sau a fost în Liga a 3-a. Jucătorii noştri importanţi cum sunt Giurgiu, Goga, Abrudan, Florescu s-au întors acasă pentru a da o mână de ajutor clubului care i-a format, le mulţumesc lor şi celorlalţi jucători, antrenorilor, în primul rând lui Adi Falub, Cristi Pojar pentru devotament si profesionalism.

Meciul cu Dinamo a fost incredibil, un public fantastic, jucătorii s-au dăruit şi vă daţi seama ce energii poate declanşa Universitatea dacă ajunge din nou în prima ligă. Toată presa sportivă a vorbit la superlativ de club, de echipă, desigur e un motiv de mândrie pentru sportivi, autorităţi şi sponsori. Am parcurs câteva etape, dar greul de abia acum începe, trebuie să ne gândim deja la ziua de mâine deoarece în liga secundă vom avea nevoie de un buget mult mai mare pentru a reuşi să promovăm. Nu ne putem fixa obiective decât în funcţie de finanţarea de care vom dispune. Suporterii, clubul, stadionul merită o echipă de top, care să nu mai trăiască apăsată de grija zilei de mâine şi să nu mai facă naveta spre eşaloanele inferioare.

Noi ne gândim deja că trebuie să conturăm deja bugetul pentru achiziţiile din vară pentru bornele care vor urma şi avem alături de noi sponsori generoşi, cărora le mulţumim foarte mult. Sunt convins că vom aduna banii ca în 2019 să fim prezenţi în prima ligă şi abia aştept ziua în care vom fi împreună şi la bine, nu doar la greu. Dacă Iuliu Haţieganu a lăsat oraşului, nouă, Parcul Sportiv Babeş, noi trebuie să ne îngrijim de Centrul de Copii şi Juniori, să ne creştem fotbaliştii în spiritul lui ‘U’, să îi vedem purtând cu mândrie tricoul alb-negru, iar infrastructura e primordială pentru performanţă. Nu e un moft, nu e o investiţie în bani, e singura prin care ne putem cimenta visurile şi ştim că implică mari cheltuieli, dar credeţi că lui Iuliu Haţieganu i-a fost uşor, credeţi că Haţieganu, care era şi rector, nu avea şi alte probleme trecute în agendă? De generiozitatea renumitului medic ne bucurăm şi astăzi, când facem sport în parcul pe care ni l-a dăruit. Avem şansa să lăsăm şi noi ceva în urmă”, a susţinut managerul Universităţii Cluj, Ioan Ovidiu Sabău.

„Gândul de la care am plecat anul trecut a fost de a crea o familie, iar ceea ce se întâmplă în această seară ne dovedeşte că am pornit pe un drum bun, sănătos şi cred că este o premieră pentru orice club de sport din această ţară ceea ce se întâmplă în această seară. Fără voi acest proiect nu are nicio şansă de reuşită, suporterii sunt cei care au ţinut flacăra vie a acestui spirit frumos universitar. Sunt mândru nu doar pentru ce aţi făcut până acum, ci şi pentru ceea ce veţi face de acum înainte”, a precizat vicepreşedintele Universitătii Cluj, Cosmin Irimieş, reprezentantul universităţilor clujene.

„Mulţumesc sponsorilor, membrilor cotizanţi şi nu în ultimul rând suporterilor, care au fost alături de noi şi ne-au susţinut în acest an. Ne dorim ca în anii următori să ne susţineţi la fel, poate chiar mai mult, iar în 2019 să ne bucurăm la Centenarul nostru de participarea în Liga 1. Sărbători fericite„, a declarat căpitanul echipei, Gabriel Giurgiu.

Doi reprezentanţi ai suporterilor, Bogdan Blaga şi Ciprian Stoica, au luat şi ei cuvântul, mulţumimd sponsorilor pentru implicare. „Am trecut fiecare dintre noi din postura noatră de suporter prin nenumărate momente zero sau sub nivelul mării. Anul trecut în iulie, undeva în parcarea fostului hotel Sport, ne-am strâns o mână de oameni, cred că eram vreo 30, împreună cu un tânăr, Radu Constantea, şi discutam ce facem, ne lasă ăştia, ne dau sigla, ne dau palmaresul, se mai înscrie echipă, cum pornim, era o incertitudine totală. Asta este povestea din spatele clubului. Multe întrebări, multă nesiguranţă, ca şi în perioadă refugiului de la Sibiu nu aveam după ce să bem apă, jucătorii nu aveau cu ce să se îmbrace şi să umble, astea sunt minusurile şi puncturile de început. De-a lungul anilor am tot cerut posibilitatea de a ne implica activ în mod direct, nu numai pe stadion prin biletul sau abonamentul pe care îl cumpărăm, să facem şi altceva. S-a găsit o formă, socios, brevetat deja la alte cluburi din străinătate. Suntem in acest moment clubul cu cel mai mare număr de membri cotizanţi activi. Aici totul este făcut cu inima”, a susţinut Blaga.

„Universitatea este o inimă mare, o inimă care bate în alb-negru şi care ne-a convertit la religia ei de care din păcate nu mai putem scăpa. O să iubim Universitatea pentru că ea ne-a transmis un microb pe care l-am primit de la părinţii noştri, cărora le mulţumim acum, şi vom transmite către copiii noştri cărora le dorim succes. Acest proiect s-a născut ca un copil, un copil pe care vrem să îl creştem cu toţii şi să îl educăm”, a spus şi Stoica, cunoscut peluzei drept Angus.

„Împreună am avut un vis, de a crea un prototip club sportiv în România, un club al suporterilor, pentru că toate cluburile mari din lume au fost înfiinţate de către un numă de suporteri şi care au crescut de la an la an. Astăzi suntem 1400 de membri cotizanţ, care înseamnă practic inima acestui club. Avem un sprijin foarte important din partea autorităţilor publice, a universităţilor, care practic sunt ADN-ul echipei, dar ideea acestui club înseamnă suporterii. Avem peste 1200 de membri, avem peste 1000 de abonaţi în Liga a 3-a, am reuşit să atragem firme foarte puternice alături de noi, cele şase universităţi, Banca Transilvania, Electrogrup şi mulţi alţi parteneri. Mai este drum lung până vom ajunge la 20-30 de parteneri. Suporterii trebuie să se implice şi să vină meci de meci. Cred că împreună putem reuşi”, a declarat Radu Constantea, preşedintele Universităţii Cluj, care este si consilier local PNL.

Fanii au interpretat cele mai celebre cântece ale peluzei şi şi-au făcut poze:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.