Ferma de pui Amareto din Floresti are nevoie de o noua autorizatie de functionare de la Agentia de Mediu

Primăria Florești a fost informată că ferma de pui din cea mai mare comuna din Romania nu va mai putea funcționa până când nu va obține o nouă autorizație de mediu. Acest lucru vine la doua zile dupa ce ferma a fost amendata cu 20.000 de lei de Politia Locala Floresti.

ferma de pui amareto floresti

„După amenda aplicată de Poliția Locală Fermei de Pui (PRACTIC CONSFINȚIREA DE CĂTRE O INSTITUȚIE A STATULUI CĂ FERMA FUNCȚIONEAZĂ FĂRĂ AUTORIZAȚIE), azi, Garda Națională de Mediu, Comisariatul Județean Cluj, printr-un act oficial, ne informează că legat de SC BRAVINVEST, S-A DISPUS INTERZICEREA OPERĂRII DUPĂ TERMINAREA ACTUALULUI CICLU DE PRODUCȚIE, PÂNĂ LA OBȚINEREA UNEI AUTORIZAȚII INTEGRATE DE MEDIU”, a precizat primarul Horia Șulea.

Acesta a mai spus că, în vederea eliberării unei noi autorizații, Agenția de Mediu trebuie să organizeze și o consultare publică și i-a îndemnat pe floreșteni să participe în număr mare la ședința respectivă: „În calitate de primar al acestei comunități, am obligația morală de a vă invita a studia și a vă documenta legat de Autorizația Integrată de Mediu, de ce condiții trebuie îndeplinite, ce autoritate o eliberează, în ce condiții și vă invit a vă spune deschis opinia, și mai ales ASUMAT PUBLIC, cu curaj, nu pe Facebook, în consultarea publică care este obligatoriu a se organiza de către autoritatea emitentă a autorizației”, a spus edilul.

Reamintim că luni, Poliția Locală Florești a amendat ferma de pui cu 20.000 de lei, după ce s-a descoperit că aceasta funționa din data de 20 iunie 2016 fără autorizație integrată de mediu valabilă.

foto: ziardecluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.