Festival – concurs de interpretare instrumentală „Trio Transilvan – Trio Instrumental”- ediția a XXIII-a

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Gherla și Casa Municipală de Cultură, organizează duminică, 26 noiembrie 2017, Festivalul – concurs anual de interpretare instrumentală „Trio Transilvan – Trio Instrumental”.

Festivalul aflat la cea de-a XXIII-a ediție va debuta la ora 13:00 în sala de spectacole a Casei Municipale de Cultură din Gherla. Acesta îşi doreşte să promoveze valorile tradiţionale ale muzicii folclorice şi are ca obiectiv principal păstrarea tradiţiei zonale, a repertoriilor muzicale de tip vechi, interpretate de formaţii instrumentale în formulă de trio transilvan, constituite, în principiu, din trei instrumente muzicale.

În acest context, cele două secţiuni ale concursului Trio Transilvan care cuprinde cele trei instrumente specifice – vioara, contra și contrabas și Trio Instrumental, cuprinzând instrumente specifice locale, vor scoate în evidenţă calitatea şi autenticitatea repertoriilor interpretate de formaţiile înscrise în concurs, readucând în atenţia specialiştilor, a publicului spectator şi a publicaţiilor media importanţa deosebită pe care folclorul o deţine în cadrul culturii româneşti.

În cadrul evenimentului, pe lângă concursul propriu-zis al formaţiilor, recitaluri instrumentale şi gala laureaţilor, va avea loc și lansarea a două albume CD, realizate de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, proiect coordonat de dr Mircea Cîmpeanu, șef birou cercetare, conservare și arhivare cultură și arte tradiționale din cadrul instituției. Este vorba despre CD-ul Trio Transilvan Rezeda din Dej, care cuprinde muzică populară instrumentală maghiară şi CD-ul Muzică romanes din Soporu de Câmpie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.