Festivalul „Bucurie în Mișcare” și „Ziua Universală a Iei”, în Parcul Central din Cluj-Napoca

Clujul va găzdui sâmbătă, 27 iunie, și duminică, 28 iunie, în Parcul Central, Festivalul „Bucurie în Miscare” și „Ziua Universală a Iei”, evenimente inițiate si coordonate de către Asociația 11Even Cluj-Napoca în parteneriat cu Scoala de Joacă București și Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Susținătorul principal al evenimentelor este compania Kaufland România.

„Bucurie în Mișcare” este un festival al sportului și competiției în comunitate în agenda căruia sunt înscrise o serie de happening-uri și evenimente sportive. Primul obiectiv al festivalului este încurajarea unui număr cât mai mare de persoane, în mod special copii, tineri și persoane sedentare, să facă mai multă mișcare
împreună. Cel de-al doilea obiectiv important este promovarea în comunitate a liceenilor cu performanțe
deosebite din județul Cluj, elevi care vor lua parte în perioada 17-23 iulie la „Creatori de viitor”, proiect desfășurat în Cluj-Napoca și care reunește elevi de liceu cu performanțe școlare deosebite din întreaga țară.

„Ne propunem să oferim o recunoaștere binemeritată acestui grup de liceeni deosebiți care urmează să ia
parte la ediția din acest an a proiectului “Creatori de viitor”. Totodată, vrem să mobilizăm mii de oameni să
iasă din casă, să alerge în cadrul activităților, să ia parte la competiții distractive, să se bucure și să
concureze împreună”
, declară Ovidiu Neamțu, inițiator al campaniei.

„Ziua Universală a Iei – tradiţii, jocuri şi poveşti româneşti pentru copii”, eveniment organizat de Şcoala de Joacă din Bucureşti este la cea de-a 3 a ediție şi este parte din comunitatea social-media „La Blouse
Roumaine”.

„Am ales anul acesta Clujul, fiind Capitala Europeana a Tineretului pentru a spune lumii întregi adevărata poveste a României. Ne propunem să reîntoarcem copii la tradiţii, să- şi însuşească adevaratele valori şi să redescopere jocurile şi poveştile româneşti: Caloianul, Paparudele, Podul de Piatra, Baba Gaia, Baba Garba, Ţurca, Lapte gros, Ţară Ţară vrem ostaşi, Baba Oarba, Elasticul, Raţele şi vanătorii, Şotron, Alunelu, Batistuţa… sunt doar câteva din jocurile noastre tradiţionale pe care le-am pregătit pentru aceste zile de joacă românească. In plus, copiii vor putea participa la atelierele noastre de meşteșug oferite de Asociația Meşterilor Populari din Cluj Napoca: modelăm în lut, facem păpuşi din lemn, aţă şi pânză, confecţionăm trăistuţe și zgărdane, pictăm pe lemn şi sticlă, facem coroniţe de sânziene şi aflăm povestea lor, învăţăm să coasem şi să descifrăm semnele de pe ie, facem parada iei cu premii, ne jucăm de-a basmele românești şi facem cea mai tare expoziţie foto cu copii din toată lumea îmbrăcaţi în ie.

Vom organiza şi o expoziţie a Iei unde vom vedea de la cele mai vechi Ii până la cele mai noi îi vom spunem lumii intregi povestea lor. Până în prezent s-au alăturat campaniei noastre, pe lânga judeţele din ţară, alte 24 de ţări de pe 4 continente unde copiii vor îmbrăca IA şi se vor juca româneşte dupa programul dat de Şcoala de Joacă din România. Îi aşteptăm aşadar, pe cât mai mulţi copii îmbracaţi în IE să vină in zilele de 27 şi 28 iunie in Parcul Central să scriem împreuna povestea României.

Povestea se scrIE şi merge mai departe, tradiţIA e vie, copilărIA se joacă româneşte!”, declară Oana Popa,
manager proiect Şcoala de Joacă.

Programul evenimentelui:

program ziua internationala a iei la cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.