Clujenii sunt invitați în weekend-ul viitor „la piață”, în Parcul Etnografic „Romulus Vuia”

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, împreună cu Asociația Meșterilor Populari Clujeni invită publicul interesat să ia parte la cea de-a doua ediție a evenimentului „Lume, lume…Hai la piață!”.

Acesta la avea loc în Parcul Etnografic „Romulus Vuia”, în perioada 4-6 iunie, între orele 10.00 – 18.00. În cadrul acestui târg vor fi expuse și oferite spre vânzare produse tradiționale executate manual cu multă grijă și dăruire de către meșteri populari de excepție.

Totodată, vor fi organizate și de această dată demonstrații de olărit, pictat pe ceramică, icoane și război de țesut.Vor expune peste 60 de meșteri populari și producători din cele 8 bresle ale asociației, prezentând costume populare, tricotaje, fețe de masă, ștergare, produse din piele și blană, obiecte din lemn, metal și ceramic, porțelan, decorațiuni interioare și podoabe din mărgele, jucării din lână împâslită, iar breasla producătorilor va fi prezentă cu legume și fructe din producție proprie, miere și produse apicole, ulei presat la rece, vin și țuică, turtă dulce și ciocolată, prăjituri și siropuri naturale, aranjamente din lavandă și alte plante, precum și multe alte surprize.

Acest eveniment constituie ocazia ideală de a admira și achiziționa produse tradiționale, cunoscând totodată meșterii Asociației care pun mult suflet în tot ceea ce fac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.