Festivalul „Jocu’ de pe Câmpie”, pe 1 septembrie, la Mociu

Mai multe formații de jocuri tradiționale și ansambluri folclorice din județele Cluj, Bistrița-Năsăud, Alba și Mureș vor evolua duminică, 1 septembrie 2019, în comuna clujeană Mociu, în cadrul unui eveniment folcloric reprezentativ pentru Câmpia Transilvană, Festivalul „Jocu’ de pe Câmpie”.

Manifestarea, ajunsă la ediţia a XXIV- a, este organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Mociu. La ora 12.30 va avea loc o paradă a portului popular și a călăreților prin centrul comunei, după care, pe scena amplasată în aer liber din parc va fi deschiderea oficială a evenimentului și evoluția formațiilor de jocuri tradiționale și a ansamblurilor folclorice participante.

Vor urca pe scenă: Formația de jocuri și obiceiuri tradiționale „Zorile” din Mociu, Formația de jocuri tradiționale din Vaida-Cămăraș, Ansamblul folcloric „Someșul Apahida”, Formația de jocuri tradiționale din Urca, Formația de jocuri tradiționale din Ceanu Mae, Ansamblul folcloric „Miorița” din Cluj-Napoca, Ansamblul folcloric „Vințana” din Vințu de Jos, jud. Alba, Ansamblul folcloric „Someșana” din Dej, Ansamblul folcloric „Doina Sărmașului” din Sărmașu, jud. Mureș, Ansamblul folcloric „Dor de pe Câmpie” din Silivașu de Câmpie, jud. Bistrița-Năsăud, Ansamblul folcloric „Rapsodia clujană” din Cluj-Napoca și Formația de jocuri tradiționale din Frata. În cadrul evenimentului vor evolua mai mulți soliști vocali, printre care: Marius Ciprian Pop, Ana Georgeta Balla, Narcisa Balla, Diana Haja, Iosif Rusu, Roxana Zanc, Gheorghe Puian, Sorin Brăileanu și Denisa Țâțu.

Formaţiile artistice invitate le vor oferi spectatorilor bogate şi variate jocuri populare reprezentative, ce vor ilustra unica şi inegalabila tradiţie din Câmpia Transilvaniei. Festivalul, care are ca scop protejarea și promovarea jocului tradițional din Câmpia Transilvaniei în rândul iubitorilor de folclor autentic, va fi prezentat de Grigore Sâmboan.

Prima ediție a Festivalului „Jocu’ de pe Câmpie” a avut loc în anul 1984 la Mociu, când au participat formații artistice din județul Cluj, dar şi din Alba, Mureș sau Bistrița-Năsăud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.